ABD'nin Türkiye Yalanı Ortaya Çıktı!

Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma bünyesinde Menbiç’i bırakması istenilen DSG hâlâ burada. Son 2 ayda bin 200 kişi bölgeden çıkarken şehir merkezi ve çevresinde 5 bin silahlı güç çalışmalar yapıyor.

06.10.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-09:26) ABD'nin Türkiye Yalanı Ortaya Çıktı!

Türkiye’ye ortalama 40 kilometre uzaklıkta Suriye’nin kuzeyinde bulunan Menbiç’te belirsizlik devam ederken, ana omurgasını PKK/YPG’nin meydana getirdiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) bölgeden ayrılmasına ilişkin ABD ile Türkiye arasında gerçekleşen mutabakat uygulamaya konulamadı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Menbiç’te ABD ile yol haritası için çizilen 90 günlük takvimin ABD’nin oyalama tutumundan dolayı işlemediğiniifade etti. ABD ile TSK tarafından Menbiç’te ortak devriye kararı ise henüz gerçekleşemedi.

DEVRİYE YOK

Menbiç’ten çıkması beklenen DSG’nin sözcüsü Şervan Derviş, şimdiye kadar ABD ile TSK’nın 53 ortak askeri devriye yaptığını, hepsinin de Menbiç dışında gerçekleştiğini belirtti. Menbiç’ten çıkmaya ilişkin bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Derviş, “Bizler müttefikimiz olan Uluslararası Koalisyon Güçleri ile koordinasyon halinde Menbiç’in güvenliğini sağlamakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

Bölgede askeri alanda ve şehrin korunmasında görev alan her personele ABD tarafından 200 dolar maaş verilirken her türlü masraflar da koalisyon ülkeleri tarafından sağlanıyor.

ABD’nin son zamanlarında bölgeye ilişkin askeri çalışmalarla birlikte  silah ve mühimmat sevkiyatına hız vermesi gözlerden kaçmadı. DSG’nin Menbiç’teki askeri görevlileri de ABD’nin bölgedeki askeri üssünde barınıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal