ABD'nin S-400 Tehditlerine AK Parti'den Cevap: Tehditler Boş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ABD'nin "S-400 alınırsa, F-35 ve Patriotları vermeyiz" tehditlerine cevap verdi. Çelik, "Tehditler boş, mantıklı değil. Birilerinin kaprislerini çekecek değiliz." dedi.

11.03.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-13:27) ABD'nin S-400 Tehditlerine AK Parti'den Cevap: Tehditler Boş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara - Washington arasında tartışma çıkaran S-400 hava savunma sistemiyle alakalı açıklamalar yaptı. ABD'nin "S-400 alınırsa, F-35 ve Patriotları vermeyiz" tehditlerine cevap veren Çelik, "Tehditler boş, mantıklı değil. Birilerinin kaprislerini çekecek değiliz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 ve ABD'nin yaptırım açıklamalarına, sık sık yapılan üstü kapalı tehditlerine dönük sert sözler kullandı.

"PATRİOTLAR TALEBE OLUMLU KARŞILIK VERMEDİ"

"Türkiye'nin almak istediği S-400 savunma sistemleriyle alakalı ortaya konan ABD'den gelen bazı açıklamalar… Olayın Türkiye'ye yönelik bir tutum olarak geliştirilmeye çalışıldığını fark ediyoruz. Bakın Türkiye özellikle Suriye'deki savaşın ortaya çıkmasının ardından hava savunma sistemi ihtiyacı en üst düzeye çıkmıştır. Patriotlar mümkün olmadı. Gerek teknoloji paylaşımı, gerek fiyat hususunda Türkiye'nin isteklerine olumlu cevap verilmemiştir. Türkiye'nin NATO müttefikleri tarafından da desteklenmesi lazımdır."

"Tabi bu arada NATO'dan istekte bulunduk biz. Bu çerçevede 2013–2015 arasında Gaziantep'de ABD'nin Kahramanmaraş'ta Almanların, Adana'da Hollanda patriotları vazife yaptı. Fakat daha sonra tekrar döndüler. Bu sebeple müttefikler bir zaman sonra yeniden kendi ülkelerine geri çekiyorlar. Bu bir geçici çözüm oluyor."

"TEHDİTLER TÜRKİYE'NİN KAPISINDA İÇERİ GİREMEZ"

"Ancak burada bu yapılan açıklamalar, Türkiye'ye yönelik vizyonsuz, içeriksiz yaptırım açıklamaları… Birilerinin kaprisini bekleyecek halde değildir Türkiye. Daha önce Bulgaristan'da Yunanistan'da NATO ülkelerinde ve yaklaşık 20 ülkeye S-300 satılmıştır. Bunlara karşı yaptırım uygulamayanlara, Türkiye söz hususu olunca bahsediyorlarsa çifte standart var demektir. S-400'lerin ilk müşterileri de Belarus ve Çin olmuştur. Bu bize karşı S-400 hususunda dayatma yapanlar, yanlış söylemleri tercih edenler Yunanistan'da S-300 varken normal karşılıyorlar? Slovakya'da S-300 varken normal karşılıyorlar? Daha önce NATO genel sekreteri, silah sistemlerin menşei ile alakalı olmadıklarını, önemli olanın entegre savunmaya halel getirmeyecek, silah sistemlerinin her ülkenin kendisinin seçebileceğini ifade etti. Bunlar doğru açıklamalar değil. Bu biçimde tehditler Türkiye'nin kapısından içeriye girmez."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal