ABD'nin Raporuna Türkiye'den Tepki Gecikmedi

ABD'nin Türkiye hakkında hazırladığı, insan hakları raporu büyük tepki topladı. Türkiye raporun asılsız ve ön yargılı bilgilerle dolu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

15.03.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-10:26) ABD'nin Raporuna Türkiye'den Tepki Gecikmedi

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin 2018 Türkiye İnsan Hakları Raporu'nun açıklanması ile rapor hakkında değerlendirmede bulundu. Raporun  gerçeği yansıtmadığı asılsız bilgilerle dolu olduğu savı savunuldu.

''15 Temmuz Darbe Girişiminin arkasında kimlerin olduğu bu rapor sonucunda daha da netleşmiştir'' değerlendirmesinde bulunan Dışişleri, raporun aksine Türkiye'nin tüm dünyada insan hakları savunucusu olduğunu belirtti.

RAPOR, TERÖRİSTLERİ KORUMAYA YÖNELİK BEYANLARLA DOLU

15 Temmuz darbe girişimindeki darbeciler(FETÖ), DHKP-C, PKK/PYD, DAEŞ gibi terör örgütlerini siyasi suçlu/tutuklu olarak niteleyen raporun tarafsız olmadığı ve kıymetinin Türkiye tarafınca yok hükmünde olduğu belirtildi.

FETÖ elebaşını ülkesinde barındıran ABD'nin inandırıcılığını kaybettiğini vurgulayan açıklamada, insan hakları ilkelerine terörist gruplara destek olarak zarar verildiği değerlendirmesinde de bulunuldu.

Açıklamanın sonunda ise Türk Halkı'nın her zaman insan haklarının tarafgiri ve savunucusu olacağı ve bu hakların içeride ve dışarırda geliştirilmesi için gerekli her şeyin yapılacağı vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal