ABD'nin Planı Kan Dondurdu!

ABD, İdlib’e terörist göndermek için harekete geçti. 50 farklı yerde saklanmış 90 DEAŞ’lı yakalandı. Teröristler yeni bir saldırıya hazırlandıklarını, Deyrizor’dan nakil zamanında ABD, PKK ve rejim tarafından destek gördüklerini itiraf ettiler.

27.10.2018-14:28 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-14:18) ABD'nin Planı Kan Dondurdu!

Türkiye ve Rusya arasında sağlanan mutabakat doğrultusunda çatışmasızlık sürecine giren İdlib, ABD tarafından vurulacak. Amerika’nın bunun için DEAŞ ve El Kaide’yi öne sürerek belirten Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Kurucu Komutanı Riyad Esad, 'ABD’nin amacı barış sürecini sabote etmek. Bu hedef için her şeyi yapar' dedi.

90 DEAŞ’LI ELE GEÇİRİLDİ

DEAŞ’lı teröristlerin farklı yerlerden Deyrizor’dan İdlib’e getirildiğini ifade eden Riyad Esad, Suriyeli muhalif gruplar tarafından İdlib merkez, Sermin, Serakıb ve Derkuş bölgelerine gerçekleştirilen nokta operasyonlarda DEAŞ’lı 90 teröristin ele geçirildiği belirtildi. Esad, 'İdlib’de yapılacak sulh, ABD’nin hedeflerini bozdu. Şartları kendi çıkarları için değiştirmek maksadıyla bölgeye terörist sevkiyetı yapıyor. Son 4 ayda İdlib’e giren DEAŞ’lı sayısı 250’yi geçti' ifadelerini kullandı.

İTİRAF ETTİLER

Deyrizor’dan ayrılarak İdlib’e gelen ve özel operasyonla ele geçirilen DEAŞ’lılar ise İdlib’i vilayet ilan etmeye hazırlandıklarını itiraf etti. Yakın bir zamanda İdlib’de gkapsamlı bir operasyon ve sabote eylemleri başlatmayı planladıklarını ifade eden DEAŞ’lı teröristler, Deyrizor’dan nakil zamanında ABD, PKK ve Esed rejimi tarafından desteklengördüklerini itiraf ettiler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal