ABD'nin Filistin Kararına AK Parti'den Tepki Gecikmedi!

ABD'nin Filistinlilere yardımı keseceğini açıklamasının ardından bir tepki de AK Parti'den geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu karar alınabilecek en kötü karardır. İşlerin daha da kötüleşmesi için alınmış bir karardır" dedi.

01.09.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-16:10) ABD'nin Filistin Kararına AK Parti'den Tepki Gecikmedi!

Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Filistinli mülteciler için yardım ve bayındırlık ajansına verdiği mali desteği durdurma kararına tepki gösterdi. Kararın büyük hayal kırıklığı olduğu ifade edildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'ABD'nin Filistinlilere yardımı kesme kararı alınabilecek en kötü karardır. Vicdani ve siyasi meşruiyetten yoksun bir karardır. Bu karar işlerin daha da kötüleşmesi amaçlı atılan bir adımdır' dedi.

5 MİLYONDAN FAZLA FİLİSTİNLİNİN YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLENECEK

Bakanlık'tan yayınlanan açıklamada ABD'nin aldığı karar 5 milyon kadar Filistinlinin hayatını kötü etkileyecektir denildi. Kararın Filistin konusunda iki devletli siyasi çözüm amacına, bölgesel barışa zarar vereceği ifade edildi. 27 Eylül'de Newyork'ta gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler görüşmesinde meselenin ele alınmasının öngörüldüğü ifade edildi, ajansın faaliyetlerini sürdürebilmesi uluslararası toplum bakımından bir meşruiyet sınavıdır denildi.

ÇELİK: İŞLERİN KÖTÜLEŞMESİ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIMDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twıtter paylaşımında ABD'nin kararına "Vicdani ve siyasi meşruiyetten yoksun bir karardır, işlerin daha da kötüleşmesi için verilmiş bir karardır" ifadesiyle tepki koydu. Çelik ayrıca, ""Filistin problemi tüm problemlerin anasıdır. Bu problemin adaletli bir çözüme kavuşmasını engelleyen her adım tüm dünyayı etkiler. Maalesef ABD hükümeti verdiği kararlarla çözüme değil çözümsüzlüğe yardım ediyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal