ABD’lilerin Yüzde 47'si Türkiye'yi Müttefik Olarak Görüyor

Amerikalıların önemli bir bölümü Türkiye'yi müttefik olarak görüyor. Ronald Reagan Vakfı'nın araştırmasına göre bu oran yüzde 47. Kuzey Kore'nin yerini alan yeni tehdit ise Çin olarak belirlendi.

06.12.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-15:39)

ABD merkezli Ronald Reagan Vakfı, yaptırdığı ulusal savunma araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Amerikalı katılımcıların yüzde 47'si Türkiye'yi müttefik olarak gördüğünü söyledi.

Ankette bin 3 yetişkine birçok konuda görüşleri soruldu. O sorulardan biri de Amerikan halkının hangi ülkeyi tehdit olarak gördüğü idi. Nükleer programı nedeniyle eleştirilen Kuzey Kore artık ilk sırada değil.

Yeni Tehdit: Çin

Yerini ticaret savaşlarında Washington'un karşısında yer alan Çin'e bıraktı. Katılımcıların yüzde 28'si Çin, yüzde 25'i Rusya, yüzde 14'ü de Kuzey Kore'yi tehdit olarak gördüklerini belirtti. Rusya ve Çin için "müttefik" diyenlerin oranı da dikkat çekici.

Amerikalıların yüzde 28'i Rusya'nın, yüzde 36'sı ise Çin'in müttefik olduğunu düşünüyor.

En Az Güven Kongreye

Araştırmaya göre, Ortadoğu halen Amerikan halkının odağında. ABD dış politikasının bölgeye odaklanması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 37 çıktı. Ülkedeki kurumlara olan güven de ankette değerlendirildi.

Katılımcıların yüzde 63'ü orduya güvendiğini belirtirken, en az güvenilen kurumun kongre olduğu ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal