ABD'liler Sonunda Anladı! Türkiye Olmadan Olmaz

ABD'nin önde gelen ekonomi yayınlarından Bloomberg Businessweek bugünkü sayısında yer verilen makalede önemli bilgiler ele alındı.

05.10.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-10:39) ABD'liler Sonunda Anladı! Türkiye Olmadan Olmaz

ABD'nin önde gelen ekonomi yayınlarından Bloomberg Businessweek bugünkü sayısında önemli bir makaleye yer verdi.

ABD Hava Kuvvetleri’nde 20 seneden faqzla bir süre görev yaptıktan sonra stratejik iletişim danışmanlığı nı üstlenen ve şimdi de Bloomberg için Kıdemli Savunma Analisti olarak çalışan Robert Levinson'un yazdığı makalede son zamanlarda Türkiye ile ABD ilişkilerinde önemli bir krize neden olan F-35'ler üzerinde duruldu.

"Lockheed'in F-35'lerinin Türkiye problemi var" başlığı altında yayınlanan yazıda, "Kongre, Türkiye'ye savaş jetlerinin satışını sonlandırabilir. Tek bir sıkıntı var, bu ülke F-35'in en önemli parçalarını üretiyor" değerlendrilmesinde bulunuldu.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemini almasının ardından Ağustos ayında Kongre'nin satışı sonlandırmak amacı ile çalışmalara başladığı ifade edilirken, "Türkiye, havacılık ve hava sanayi konusunda küresel bir lider ve 10 Türk şirketi 12 milyar dolarlık parça yapacak F-35'ler için. Buna merkez gövde ve iniş takımları gibi kritik öneme sahip olan parçalar da dahil. Daha belirgin anlatmak için, kokpitteki ekran için bile Türkiye dünyadaki tek kaynak" denildi.

Mattis'in Kongre'ye Kasım ayında rapor sunması beklenirken, Lockheed Martin tarafından yapılan konuşmada ise Türkiye'ye F-35 satışında bir sorun olmayacağı söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal