ABD'li Yazari Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ölümle Tehdit Etti!

15 Temmuz'u önceden bilen eski Pentagon görevlisi Michael Rubin skandal bir yazı yazdı. Rubin, Erdoğan'ı tehdit ederek, "Suikast ya da bir darbe, bunların geleceğini tahmin edebilirler" dedi.

31.01.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-16:32) ABD'li Yazari Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ölümle Tehdit Etti!

15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasını önceden kaleme alanlardan, eski Pentagon görevlisi Neo-Con yazar Michael Rubin gene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir yazı yazdı. Michael Rubin, Erdoğan'ı iktidardan indirmeyi savunan yazısında skandal sözler kullandı.

Michael Rubin, washingtonexaminer.com internet sitesinde, "Erdoğan'ın Türkiye'deki geleceği hiç de parlak değil" başlıklı yazısında, Türkiye'nin özgür bir ülke olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idaresinin doğasının artık tartışılır olmadığını öne sürdü.

TUTUKLU GAZETECİLER

Rubin, ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House'un duyurduğu 2018 Dünyada Özgürlükler Raporu'nda, Türkiye "kısmen özgür" kategorisinden "özgür olmayan ülkeler" arasına alınmasına değindi. Rubin sonrasında, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Türkiye'yi "dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi" biçimindeki iddialarına dikkat çekti.

ERDOĞAN'I DİKTATÖR OLARAK TANIMLADI

Eski Pentagon görevlisi Rubin, "Diktatörler ilk bakışta iktidarlarında güvende olduklarını düşünebilir. Ancak demokratlar her gün meşru vazife sürelerine ve meşruiyete güvenle uyanırken; diktatörler her gün bugün son günleri olabilir diye uyanmalı. Hiçbiri sonunun kalp kriziyle geleceğini beklemez. Suikast ya da bir darbe, bunların geleceğini tahmin edebilirler" biçiminde tehdit içeren sözler kullandı.

"İNFAZ"

Rubin son olarak, Erdoğan'ı ölümle tehdit ederek, iktidarın Erdoğan'ın infaz edilerek son bulabileceği iddiasında bulundu. Rubin sözlerine "Erdoğan ne hapse atılan ilk Türk devlet adamı olacak ne de idam edilen ilk Türk lider olacak" diye başladı. İdam edilen Adnan Menderes'i örnek gösteren Rubin, Mendres'in anayasaya aykırı davranmakla yargılanmasından bahsetti. "Menderes davasında ne darbe ne de infaz haklıydı" diyen eski Pentagon görevlisi Rubin şu sözleri kullandı: "Menderes masumken Erdoğan birçok durumda suçludur. Menderes suçsuzken, diğer yanda yolsuzluk, savaş suçu, etnik temizlik, terör destekçiliğine yönelik birçok emsal vardır. Bu Erdoğan'ın infaz edilmesini mantıklı yapmıyor tabii. Erdoğan'ı infaz etmek yeni yetişecek Türk siyasetçileri aynı kutuplaşmaya ve aynı huzursuzluğa mahkum edebilir."

Rubin yazısını, Erdoğan'ın geleceğinin hiç de parlak olmadığını belirterek bitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal