ABD'li Papaz Davası Başlıyor: Trump İadesini İstemişti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını talep etmesi ile ismi bir anda gündeme gelen Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson’ın yargılanmasına bugün İzmir Şakran T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Kampusünde başlanacak.

16.04.2018-10:10 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-10:05) ABD'li Papaz Davası Başlıyor: Trump İadesini İstemişti

Amerikalı Rahip Brunson hakkında toplamda 35 yıl hapis cezasının istendiği iddianame, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edilmişti. Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiası ile tutuklu bulunan Brunson'a, 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği' ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgileri sızdırdığı siyasal veya askeri casusluk' suçlamalarında bulunuluyordu.

DAVAYA ABD'DEN BÜYÜK İLGİ GELDİ

Kuzey Karolina’dan Senatör Thom Tillis ve Ambassador at Large Religious Freedom Sam Brawnback da izleyiciler arasında yer aldığı. Davaya yabancı basından büyük ilgi geldi.

KOBANİ'YE SIK SIK GİDİYORDU

Tutuklu papazla ilgili ele geçirilen çok sayıda materyalde FETÖ hücre evlerinde sohbet toplantısı olarak bilinen maklube yemeğine katıldığına ve bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının olduğu fotoğraflar bulunmuş bu kişinin YPG ve PKK'nın yoğun faaliyetler sürdürdüğü Suriye'nin Kobani kenti ve bu kente sınır olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine PKK'nın genel stratejisi kapsamında çok sık gittiği ifadelerine yer verilmişti.

2013'teki Taksim'deki Gezi Parkı olaylarının planlanmasında yer aldığı ileri sürülen Brunson'un "Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde bulunan benzin istasyonları çalışanları listesi" ve "Demiryolları çalışanları listesi" ile "İrtibata geçilecek askerler listesi" gibi bilgileri elde eden kişilerle yakın ilişkiler kurarak bilgi alışverişinde bulunduğu anlaşılmıştı. İddianamede Brunson'un ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşamamasından dolayı üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilmiş ve cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar artık oluştu. Darbe teşebbüsü şok etkisi yarattı. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi fakat bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

Brunson'un din adamı görüntüsü altında gerçekleştirdiği faaliyetlerin din adamlığı ile bağdaşmadığı vurgusu yapılan iddianamede, yurt dışı ve yurt içinden kendisini ziyarete gelen kişilerin emekli asker, özel harp subayı kanaatini uyandıran kişiler ve PKK ya da FETÖ'nün üst düzey yöneticileri olduğu, bunun 2 gizli ve 5 açık tanık ifadesi, çözümü yapılan dijital veri, belge, telefon görüşmesi ve baz istasyonu kayıtları gibi delillerden anlaşıldığı aktarılmıştı.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal