ABD'li Heyet FETÖ'nün İadesi İçin Türkiye'de

ABD'li heyet FETÖ elebaşının iadesini ve diğer meseleleri görüşmek için Türkiye'ye geldi. Kritik görüşme bugün Ankara'da yapılacak.

13.07.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-10:43) ABD'li Heyet FETÖ'nün İadesi İçin Türkiye'de

ABD ile FETÖ terör örgütü ile mücadele, elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi, vize, konsolosluk ve Türkiye'de tutuklu ABD vatandaşlarının konuşulacağı görüşme bugün Ankara'da yapılacak.

FETULLAH GÜLEN'İN İADESİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ile ABD teknik düzeyde ikili ilişkilerin farklı yönlerini farklı vesilelerle düzenli olarak görüşüyor. Bu kapsamda, Dışişleri bakanlığında gerçekleştirilen görüşmede, başta Fetullah Gülen'in iadesi olmak üzere FETÖ terör örgütüyle mücadele, iki devlet arasında adli ortaklık ve her iki devlette tutuklu Türk ve ABD vatandaşları hususlarında fikir alışverişinde bulunulacak.

Toplantıda iki devlet Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları görevlileri bulunuyor.

FETÖ, KONSOLOSLUK, VİZE, HUKUKİ KONULAR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 16 Şubat'ta Türkiye gezisinde görüş ayrılıklarını gidermek ve karşılıklı güvenin tekrar sağlanması için iki devlet arasında mekanizma kurulması kararlaştırılmıştı. Bu çerçevede kurulan 3 çalışma grubundan birini FETÖ, konsolosluk, vize, hukuki meseleler ve ABD'nin Türkiye'de tutuklu olan vatandaşları oluşturuyor.

Toplantının sonrasında ortak açıklama yapılması tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal