AB'den Göçmenlere 663 Milyon Euro

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmenlere insani yardım olarak 663 milyon euro gönderdiğini bildirdi.

31.10.2019-22:47 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-22:42)

AB Komisyonu'nun yapmış olduğu açıklamada, bu yardımın Türkiye'deki göçmenlere destek mekanizması kapsamında yürütülen büyük projeleri sürdürme amacıyla harcanacağı ifade edildi.

600 milyon euro, AB tarihindeki en büyük insani yardım programı olan Acil Sosyal Güvenlik Ağı'nın (ESSN) devamlılığını sağlayacak. Geriye kalan para, eğitim ve sağlık gibi alanlardaki projelerde destek sağlanacak.

Sputnik’teki yaptığı habere göre, İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Hristos Stilianides, “AB'nin desteğinin, Türkiye'deki sığınmacıların yaşamı üzerinde gerçek bir etkisi oldu. AB'nin desteği sayesinde yaklaşık 1.7 milyon sığınmacı temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, 500 binden fazla sığınmacı çocuk okula gidiyor” sözlerine yer verdi.

Komisyon, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yardım için paranın Türkiye yönetimi değil uluslararası insani örgütler ve bağımsız STK'lar üzerinden yönlendirildiğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, “AB'nin tüm insani yardımları sıkıca kontrol ediliyor, tamamen sadece insani partnerlerimiz üzerinden hayata geçiriliyor ve projenin faydalanıcıları iyi bilinmekte” denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal