AB'den Çarpıcı Türkiye Kararı!

AVRUPA Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Türkiye üyelik görüşmelerinin kesin olarak sona erdirilmesini talep etti.

06.11.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-12:57) AB'den Çarpıcı Türkiye Kararı!

AVRUPA Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Türkiye üyelik görüşmelerinin kesin olarak sona erdirilmesini talep etti. AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Johannes Hahn Die Welt gazatesine verdiği röportajda "Türkiye'nin AB'ye tahmin edilebilecek bir tarihte üye olması söz konusu değil. Türkiye ve AB için uzun vadede yeni yollara adım atılması ve üyelik müzakerelerinin bitirilmesi daha iyi olur" dedi.

'REALİST BİR YAKLAŞIM DEĞİL...'

AB Komisyonu'nun Avusturyalı üyesi Hahn, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un AB üyelik görüşmelerinde ilerleme kaydetme ihtimaline şüpheyle bakan açıklamalarını hatırlattı. Hahn, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözlerine ve AB üyesi diğer ülkelerdeki durumu gözlediğimde Türkiye'nin öngörülen bir tarihte AB'ye üye olması realist bir yaklaşım değil" dedi.

ÜYELİKTENSE STRATEJİK PARTNERLİK

Türkiye ile 2005 yılından bu yana devam eden üyelik görüşmelerine bağlı kalınmasının "gerçekçi stratejik partnerlik yolunu kapattığını" iddia eden Hahn, "AB ve Türkiye her iki tarafın da çıkarlarına uygun olarak yeni, stratejik bir partnerlik için çaba sarf etmeli" açıklamasında bulundu. Hahn tarafların enerji, göç, Suriye'nin yeniden yapılandırılması ve Gümrük Birliği gibi konularda işbirliği sağlayabileceğinin altını çizdi. AB üyesi ülkeler Haziran ayında Türkiye ile Gümrük Birliği'nin genişletilmesi doğrultusundaki müzakereleri sonlandırma kararı almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal