AB'den Ayasofya Açıklaması!

Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında, Türkiye'nin Ayasofya'nın statüsünün değişmesine ilişkin karara tepki gösterildi.

13.07.2020-18:54 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-19:22) AB'den Ayasofya Açıklaması!

Borrell, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri sonrası AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarını ilk kez yüz yüze Brüksel'de bir araya getiren Dış İlişkiler Konseyi sonrasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamanın en önemli gündem maddelerinden birinin Latin Amerika ve Karayipler olduğunu ifade eden Borrell, kıtaya coronavirüs salgınıyla mücadele bağlamında destek sağlanması ve ikili ilişkileri geliştirme konusunda mutabık kalındığını ifade etti.

Borrell, toplantının diğer bir konusunun Belgrad-Priştina Diyalog Süreci'ndeki hareketlenme olduğunu ifade ederek, Dışişleri Bakanlarının ilişkilerin normalleşmesi için sürecin tekrar başlatılmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Çin'in Hong Kong'da kabul ettiği güvenlik yasası hakkında da konuşan Borell, yasanın derin endişe yarattığının altını çizerek, AB'nin Hong Kong halkıyla dayanışma içinde olduğunu ve özerkliğini desteklemeye devam ettiğini dile getirdi.

Borell, görüşmede, Libya'daki gelişmelerin de ele alındığını kaydederek, "Libya'da durum kötüleşmeye devam ediyor. Silah ambargosunun delinmeye devam ettiğini görüyoruz. İrini Operasyonu'na da katkı sağlamak için yaptırım rejimini güçlendirmeyi planlıyoruz. Biz siyasi çözüm için tek seçeneğin Berlin Süreci olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

AYASOFYA KARARINA KINAMA

Dışişleri Bakanlarının, Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasını kınadığını da ifade eden Borrell, Türk yetkililere kararlarını gözden geçirmeleri için çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal