ABD'den Teröre Büyük İstihbarat!

İstihbarattan alınan bilgilere göre, terör örgütü YPG'nin en güçlü olduğu Kobani bölgesinde yer alan Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rumeylan'da tarımsal ilaçlama alanı, YPG'ye silah desteği için askeri uçakların da inebileceği havaalanına çevirdi.

16.02.2018-09:03 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-08:51) ABD'den Teröre Büyük İstihbarat!

İstihbarattan alınan bilgilere göre, terör örgütü YPG'nin en güçlü olduğu Kobani bölgesinde yer alan Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rumeylan'da tarımsal ilaçlama alanı, YPG'ye silah desteği için askeri uçakların da inebileceği havaalanına çevirdi. Bu üssün, sonrasında istihbarat merkezine dönüştürüldüğü ifade ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolları PYD ve YPG'ye eğitim ve silah desteğinde bulunan ABD, anlık istihbarat paylaşımı da gerçekleştiriyor. ABD'nin bu paylaşımı, Rumeylan'daki tarımsal ilaçlamada faydalanılan havaalanındaki 7 katlı bir binadan gerçekleştirdiği belli oldu. Türkiye, anlık istihbarat akışının önüne geçmek her türlü teknolojik imkândan yararlanıyor.

Kobani'ye yakın Haseki'nin güney batısında bulunan Rumeylan'da tarımsal ilaçlama için bulunan hava alanı genişletilip uçakların inmesine yardım etti. Terör örgütlerine silah yardımı bu havalimanı üzerinden sağlanıyor.

ABD, bu hava alanının bulunduğu bölgedeki 7 katlı bir binaya mobil uydu takip sistemleri yerleştirdi. Buradan Türkiye'nin her hamlesini izleyip PYD ve YPG'ye burada anlık istihbarat desteği de sağlıyor. Bu desteğin Pentagon'un koordinasyonu ile yapıldığı ifade ediliyor. Türkiye, anlık istihbarat akışının önüne geçmek için sinyal bozucu cihazlar kullanıyor, zaman zaman da aldatıcı uçuşlar gerçekleştiriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal