ABD'den Tehlikeli Bir Oyun Daha!

Uzun senelerdir Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya devlet sözü veren ABD şimdide teröristleri 'düzenli ordu'ya çevirmek için harekete geçti.

10.01.2018-13:19 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-13:15) ABD'den Tehlikeli Bir Oyun Daha!

DAEŞ bahanesiyle bölgeye konuşlanan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah yardımı yapan ABD, çok ciddi bir hamle içerisinde.

PKK-PYD’yi Akdeniz'e ulaştıracak terör koridorunda başarı sağlayamayan, DAEŞ ile kirli ilişkileri meydana çıkaran ve Barzani'yi eliyle giriştiği referandum oyunundan beklediği sonucu göremeyen ABD son oyununu oynamaya başladı. Astana görüşmelerinin ardından Suriye masasında dışarıda kalan ABD, elindeki son koz olarak PYD'yi görüyor ve terör örgütünü kuvvetlendirerek bölgede kalıcı olmak için harekete geçti.

Geride bıraktığımız günlerde ABD Savunma Bakanı Mattis'in PKK/PYD işgalindeki bölgeyi resmen tanımak için bir ‘diplomat ekibi’ göndermesinin ardından ABD teröristleri 'düzenli ordu'ya dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Türkiye sınırına 13 özel üs oluşturan ve fazla miktarda ağır silah ve mühimmatı buralara getiren ABD, bu üsleri ABD askerleri koruması altında teröristlere verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal