ABD'den Son Dakika FETÖ Açıklaması!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, FETÖ elebaşının iadesi hakkında, kritik bir açıklama yaptı.

11.01.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-13:54) ABD'den Son Dakika FETÖ Açıklaması!

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kosnett ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve ilerleyen zamanda parlamentolar düzeyinde atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Bozkır ve Kosnett, Irak, Suriye ve bölgede süren gelişmeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Kosnett, burada yaptığı açıklamada, TBMM'nin Türk-Amerikan ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Görüşmede, TBMM'nin ve Amerikan Kongresi'nin iki ülke ilişkileri üzerindeki rolünü konuşacaklarını belirten Kosnett, "Amerikan Büyükelçiliğinde, biz her gün 24 saat Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan toplantı öncesinde FETÖ elebaşısının iadesine dair sorusu üzerine Kosnett, "Bu süren tartışmayı, ilerleyen haftalar ve aylar boyunca yoğun bir şekilde devam ettireceğiz" dedi. Philip Kosnett, Türkiye ve ABD'nin imzaladığı suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde iade konusunun ele alındığını vurgulayarak, "Bizim Adalet Bakanlığımızın ve Türkiye Adalet Bakanlığı'nın, Amerikan tarafının bu konuyu takip etmesi noktasında gerekli bütün bilgileri aldığından emin olmak için çok yakın çalıştığını söyleyebilirim." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal