ABD'den Skandal Münbiç Açıklaması!

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway “Münbiç karşılıklı işbirliğiyle halledilebilir, çözüm müzakerelerini devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı.

31.01.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 31.01.2018-09:34) ABD'den Skandal Münbiç Açıklaması!

Türkiye’nin bir sonraki hedefinin Münbiç olduğu belirtilirken, bölgede yer alan ABD ise askerlerini çekmeyeceğini ifade etti. Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway “Münbiç karşılıklı işbirliğiyle halledilebilir, çözüm müzakerelerini devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’nin Afrin’den sonra Münbiç’e harekât gerçekleştireceğini açıklamasından sonra açıklama yapan PentagonSözcüsü Binbaşı Adrian Galloway’e, “Türk ve Amerikan güçleri Münbiç’te karşı karşıya gelebilir mi?” sorusunu soruldu.

Galloway’ın bu soruya cevabı, “Türkiye’yle her seviyedeki soruna çözüm için uğraşıyoruz. Bunun için çabalarken de Türkiye’nin güvenlik kaygılarını gözetiyoruz ve DEAŞ’a gerçekleştirilen baskının azalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sıkıntı ancak karşılıklı işbirliğiyle halledilir. NATO müttefikimizin yanındayız, Türk yetkililerle çözüm müzakerelerimizi devam ettireceğiz” oldu.

Sözcü Galloway’e, “Afrin operasyonunu şu ana kadar nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu da ilişkin Galloway, “Kuzeybatı Suriye’deki durum nedeniyle endişeliyiz. Tüm tarafları DEAŞ’ı yenmeye odaklanmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Ayrıca PKK’nın müttefikimiz Türkiye’ye herhangi bir saldırısını da kabul etmeyeceğimizi belirtmek isterim” cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal