ABD'den Erdoğan'ın Sözlerine Yanıt: Komik Bir Durum

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Amerikan CBS televizyon kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programında dile getirdiği sözlere yanıt verdi.

22.11.2016-10:23 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'den Erdoğan'ın Sözlerine Yanıt: Komik Bir Durum
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Amerikan CBS televizyon kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programında, ‘Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kirby başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CBS kanalına verdiği röportajdaki sözleri ile ilgili sorulara verdiği yanıtta, ‘Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı’ diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin lideri olduğu öne dürülen Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu belirten Kirby, buna ilişkin yorum yapmak istemediğini belirtti. Kirby, 15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD olduğuna ilişkin Türkiye’de oluşan genel kanıya neyin yol açtığı ile ilgili soruya verdiği yanıtta, ‘Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu’ dedi.

Kirby, ABD’nin Türkiye’de seçimle ve demokratik yollarla işbaşına gelmiş hükümeti desteklediğini ve bunu sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ adlı programda, Fethullah Gülen’in herhangi bir soruşturmaya uğramadan ABD'de yaşamını sürdürmesini eleştirerek ‘Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ demişti. Kaynak:DHA
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal