ABD Ve Öcalan'ın Kirli Planı Ortaya Çıktı!

ABD’nin sömürge valisi Brett McGurk, çözüm döneminde terörist başı Öcalan ile mektuplaştı.

02.02.2018-08:50 - (Son Güncelleme: 02.02.2018-08:35) ABD Ve Öcalan'ın Kirli Planı Ortaya Çıktı!

ABD’nin sömürge valisi Brett McGurk, çözüm döneminde terörist başı Öcalan ile mektuplaştı. PKK tarafından kurulacak korsan devlet için pek fazla tavsiyelerde bulunan Öcalan, örgütündeki teröristleri ise “ABD isterse bize 6 ayda ordu kurar” diyerek hazırlıyor.

ABD, Suriye kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör devleti projesi için PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’la koordineli olarak çalıştı. Elde edilen bilgilere göre Öcalan, 2014-2016 arasında Çetin Arkas, Nasrullah Kuran ve Mikail Barut isimli PKK’lılar aracılığıyla Brett McGurk ve Pentagon temsilcilerine İmralı Cezaevi’nden, Suriye’nin kuzeyinde yapılması gerekenler hakkında talimatlar verdi.

ABD’nin isteği üzerine bu devlete ‘danışmanlık’ hizmeti veren Öcalan, verdiği raporlarda “Cerablus ve Azez hattı birleştirilmeli”, “TSK’ya Afrin konusunda engel olunmalı”, “Konfederasyon ordusu kurulmalı”, “Sınır güvenlik güçleri oluşturulmalı” gibi tavsiyeler verdi.

Çözüm süreci zamanında İmralı’ya nakledilen PKK’lı mahkumlar tarafından ABD’lilere iletilen konu başlıkları, 15 Ağustos 2015’de terör örgütünün yayın organı olan Özgür Gündem gazetesinde yayınlandı. PKK ve DEAŞ’la oluşturduğu kirli ilişki ağı tüm netliğiyle ortaya çıkan ABD, Öcalan’ın tavsiyelerini süreç dahilinde uygulamaya geçirdi. Ancak Türkiye, güneyden kuşatma projesinin en önemli ayaklarından olan ‘Cerablus-Azez hattının birleştirilmesi’ planını Fırat Kalkanı Harekâtı ile bozdu. PKK/PYD ve müttefiki ABD’ye ikinci büyük darbe ise Afrin’de vuruldu. Teröristbaşı Öcalan’ın, “Afrin’de mühimmat atölyeleri inşa edin”, “Savaş komünü yaratın” ve “Türkiye ile büyük savaşa hazırlanın” talimatları verdiği Afrin’e giren TSK ve ÖSO birlikleri ABD-PKK ittifakının Akdeniz hayalini tamamen suya düşürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal