ABD, Tel Abyad Ve Rasulayn'daki Üsleri Boşalttı!

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, Tel Abyad ve Rasulayn'da yer alan ve ABD askerleri tarafından kullanılan üslerin boşaltılmaya başlandığını bildirdi. Bölgeden ilk görüntüler ise paylaşıldı.

07.10.2019-13:59 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-14:07)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıkladı. Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." bilgisi paylaşıldı.

ÇEKİLME KARARI UYGULANIYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan ziyareti önceci yaptığı açıklamada "Sayın Trump ile akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." ifadelerini kullandı.

ABD ÜSLERİ BOŞALTILIYOR

Bölgede ABD askerleri tarafından kullanılan üslerin boşaltılmaya başlandığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu. Yerel kaynaklar, Tel Abyad ve Rasulayn'da yer alan üslerin boşaltıldığına dair fotoğrafları dolaşıma soktu. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ABD'li yetkili de söz konusu boşaltma iddialarını teyit etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal