ABD, Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül Hakkındaki Yaptırımları Kaldırdı!

Bloomberg'in aktardığına göre, ABD, rahip Brunson krizi ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya uyguladığı kararını kaldırdı.

02.11.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-17:26)

Bloomberg'in aktardığına göre, ABD, rahip Brunson krizi ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya uyguladığı kararını kaldırdı. 

Türkiye'de ABD'li iki bakana yaptırım kararı vermişti. Türkiye'de cevap olarak ABD Adalet ve İçişleri Bakanı'na dönük yaptırım kararını kaldırdı.

Türkiye ile ABD'nin karşılıklı yaptırımları kaldırması kararıyla alakalı Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

"YAPTIRIM KARARI KALDIRILMIŞTIR"

Açıklamada şöyle denildi:

"Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı'nın 1 Ağustos 2018 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül hakkında verdiği yaptırım kararına, diplomatik teamüllerin aslını meydana getiren mütekabiliyet ilkesinin lüzumu olarak aynıyla mukabele etmiştik. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen ile alakalı olarak yaptırım uygulanması kararı vermiştik.

ABD Hazine Bakanlığı'nın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül'e dönük yaptırım kararını kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen'e konulan;

Türkiye'ye giriş yasağı, ülkemizdeki malvarlıklarının bloke edilmesi ve ülkemizdeki gerçek ve tüzel şahısların ismi geçenlerle her türlü mali işlem yapılmasının ve ticari ilişkide bulunması yasağı kaldırılmıştır."

SOYLU VE GÜL'E YAPTIRIM KARARI ALINMIŞTI

ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Amerikalı din adamı Pastör Andrew Brunson'ın tutukluğunda kilit rol oynadıklarını sebep göstererek Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu yaptırım listesine eklemişti.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada, Soylu ve Gül, Brunson'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasının organize edilmesinin sorumluları olarak nitelenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal