ABD Sincar'da 5 Terör Yuvası Daha Kurdu!

Kuzey Irak sınırından 40 kilometre içeri ilerleyen Mehmetçik, son operasyonlarda Kandil, Zap, Avaşin ve Basyan’da 48 terör bölgesini yerle bir etti. ABD PKK’nın genişlemesi için Sincar’a 5 yeni üs kurdu.

12.11.2018-10:00 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-09:57) ABD Sincar'da 5 Terör Yuvası Daha Kurdu!

Kuzey Irak sınırından 40 kilometre içeri ilerleyen Mehmetçik, son operasyonlarda Kandil, Zap, Avaşin ve Basyan’da 48 terör bölgesini yerle bir etti. ABD PKK’nın genişlemesi için Sincar’a 5 yeni üs kurdu. Kandil’de sıkışan çok sayıdaki PKK elebaşının da bölgeyi terk edip Sincar’a sığındığı açıklandı. Kuzey Irak sınırından 40 km içeri ilerleyen Mehmetçik, PKK’ya darbe üstüne darbe indirdi. Zagros sahası diye bilinen “Yüksekova-Şemdinli-Çukurca” hattında PKK’nın Türkiye bağlantıları tamamen sonlandırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) “Önleyici vuruş” taktiğini devreye geçirdi. Mehmetçik bu taktikle teröristler nerede yuvalanıyorsa orayı imha ediyor.

 

48 KAMP YERLE BİR EDİLDİ

Az sayıda teröristin kaldığı Kandil’e yönelik kara ve hava operasyonlarına hız verildi. Bu bağlamda Kandil, Zap, Avaşin ve Basyan’a düzenlenen hava harekatlarıyla PKK’nın 48 terör kampı altüst edildi. Bölgede sıkışan terör örgütü üyelerinin İran sınırına kaçtığı belirlendi.

 

SİNCAR’A YÖNELİYORLAR

PKK’nın Kandil’deki elebaşlarını aranan listesine koyan ancak onlarla işbirliği yapmaktan vazgeçmeyen ABD, terör örgütünün Sincar’da yayılması için 5 yeni askeri üs kurdu. TSK’nın düzenlediği hava harekatlarının sonrasında bölgede sıkışan çok sayıdaki PKK’lı elebaşının Irak sınırındaki Sincar’a yöneldiği bildirildi. Emekli Albay Coşkun Başbuğ, PKK’nın Sincar’da yayılmaya başladığını açıkladı.

 

MEHMETÇİĞE DESTEK

Mehmetçiğin Kandil’e ilerleyişine bölge halkının da destek verdiğini söyleyen Coşkun Başbuğ, “Bölgede 500’e yakın köy var. Kimseye zarar vermeden nokta atışlarla terör yuvalarını yok eden Mehmetçik, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında olduğu gibi coşkuyla karşılandı.” dedi. Kış operasyonları hakkında da konuşan Başbuğ, “Teröristler kış aylarında inlerine çekilmişken Mehmetçik o inleri bir bir başlarına yıkıyor.” diye ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal