ABD Savunma Bakanı: YPG'nin 'Terör Örgütü' Olarak Tanınmasını Desteklemem

3-4 Aralık tarihlerinde Londra'da gerçekleşecek kritik NATO zirvesi öncesi, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Esper, "NATO'daki kördüğümü çözmek için fikirlerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

03.12.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-11:34)

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, NATO'daki 'kördüğümü çözmek için terör örgütü olan YPG'yi 'terör örgütü' olarak tanımaya dönük herhangi bir kararı desteklemeyeceğini' söyleyerek, "Fikirlerimize sadık kalacağız ve bence NATO da öyle olacak" açıklamasında bulundu.

NATO zirvesi öncesi Britanya'nın başkenti Londra'ya uçuşunda konuşan Esper, Türkiye'nin, NATO'nun Baltık bölgesi ve Polonya'ya ilişkin savunma planlarına YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını şart koşarak destek vermeme kararını yorumladı. Esper, "Türkiye'ye mesajım, bu yanıt planlarında ilerlememiz gerekiyor ve bunlar, onların öznel kaygıları ile geciktirilemez" şeklinde konuştu.

"NATO DAHA BÜYÜK MESELELERE ODAKLANMALI"

NATO'nun 'daha büyük meselelere' odaklanması gerektiğini belirten Esper, "İttifakın birliği ve hazırlığı, daha büyük meselelere odaklandığınız anlamına gelir. Ve kimse onların gündemine uymaya istekli değil. Kimse onların gördüğü tehditleri görmüyor" dedi.

NATO zirvesi 3-4 Aralık tarihlerinde Londra'da gerçekleştirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal