ABD Rusya Geriliminde Türkiye'den İlk Tepkiler

Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD ve Rusya arasında oluşan gerilim ile ilgili açıklamalarda bulundular

11.04.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-16:00) ABD Rusya Geriliminde Türkiye'den İlk Tepkiler

ABD-Rusya gerilimi son yılların en yüksek seviyesine çıkarken Türkiye'den her iki ülkeye de itidal çağrısı geldi. Bekir Bozdağ, "Sorunlar askeri yöntemle çözülemez" ifadesini vurguladı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: SOKAK KABADAYILARI GİBİ KAVGA EDİYORLAR

"Bölgesel gerilimin belirsizliği artırıyor ve bundan devlet ekonomileri kötü etkileniyor. Terör örgütleri bölgedeki istikrara zarar veriyor.

 Dost ve müttefiklerimizden daha fazla empati kurmalarını bekliyoruz. Bizim yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bu olmamalı. Bilhassa ellerinde büyük güç bulunan ülkeler BM'nin daimi temsilcileri içinde bulunduğumuz bu günlerde daha fazla sorumluluk altındadırlar. Yaptıkları ne? Tweetler atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Dünyanın ve bu bölgenin geleceğini sizin karşılıklı kavganıza milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine seyirci mi kalacaklar. Biri benim daha gelişmiş füzem var diyor diğeri benim daha gelişmiş füzem var diyor. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'ya gözdağı vermesinin ardından Rus yetkililer de füzelerin resmi hükümeti değil teröristleri vurmasını gerektiğini söylerek cevap vermişti.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal