ABD Patriot Satışı için Şart Koştu: S-400'leri İptal Edin

ABD heyeti, Patriot sistemlerinin satış teklifini Ankara'ya sundu

03.01.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-13:54) ABD Patriot Satışı için Şart Koştu: S-400'leri İptal Edin

ABD heyeti, Patriot sistemlerinin satış teklifini Ankara'ya sundu. Fakat Türkiye, bu satış karşılığında Rusya'dan S400 alımının durdurulması şartına olumlu bakmıyor. 

Yetkililerden açıklamasına göre, ABD'den gelen heyet Ankara'da Savunma Sanayii Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndaki mevkidaşlarıyla görüşüyor. Yapılan bu görüşmelerde ABD hükümetinin Patriot sistemleriyle alakalı satış teklifini Türk yetkililere ilettiği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3,5 milyar dolar değerindeki Patriot sistemlerinin Türkiye’ye satılmasını 19 Aralık tarihinde onaylamıştı. ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) ait Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, tahmini 3,5 milyar dolar değerinde 80 MIM-104E Güdümü Yükseltilmiş Patriot füzesi, 60 İleri Kabiliyet Patriot-3 (PAC-3) füzesi ve ilgili ekipman satışını onaylamaya karar verdi. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, bu satış hakkında bugün Kongreyi bilgilendirdi." Sözlerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yıl sonu değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada gazetecilere, "Yaklaşık 1,5 sene önce zaten Patriot almak istediğimizi mektupla ABD'ye iletmiştik. Zaten dışişleri bakanlığının onay vermesi de bu talep üzerineydi. Patriot alırız ama aldığımız S-400' leri de iptal etmeyiz." demişti.

Türkiye'nin Rusya'dan S400 alımı uzun zamandır ABD tarafından durdurulmak isteniyor. Fakat Türkiye, S400'lerin iptal edilmesinin Patriot satışında şart haline getirilmesine sıcak bakmıyor.

Son Dakika GÜndem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal