ABD Medyası Gerçeği Gördü!

ABD’nin ileri gelen gazeteleri terör örgütü PYD/YPG’yi desteklemeyi sürdüren Washington’ın dünyaya rezil olduğunu ve böyle giderse Türkiye’yi kaybettirecek bir yanlışa imza atılacağını duyurdu.

30.01.2018-08:47 - (Son Güncelleme: 30.01.2018-09:08) ABD Medyası Gerçeği Gördü!

Suriye’de terör örgütlerini yok etmek için Afrin’e operasyon gerçekleştiren Türkiye’nin sahadaki başarısından sonra ileri gelen ABD gazeteleri terör örgütüne destek veren Washington’ın büyük bir yanlış yaptığını yazdı.

Washington’ın DEAŞ taktiklerine bile sarılan YPG’den vazgeçememesinden endişe duyan New York Times gazetesi, Afrin’de teröristler tarafından gerçekleştirilen intihar bombası saldırısından sonra, “Bu, ABD’yi intihar bombacılarıyla müttefik hâline getiren garip bir duruma sokuyor” dedi. New York Times’ın yazısında, Afrin’de teröristler tarafından Türk tankının yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısının ABD’yi ‘intihar bombacılarıyla’ ittifakta bulunmak gibi saçma bir konuma soktuğu ele alındı.

Amerikan idaresinin, müttefiki Türkiye ile sürtüşme yaşamasına rağmen YPG’yi bölgede tercih etmesine yönelik Washington Post gazetesi ise, “ABD YPG’yi seçerse Türkiye’yi kaybeder. Amerika’nın Suriye stratejisi başarısızlığa mahkum. YPG seçilirse ABD kaybedecek” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın ABD kamuoyunun YPG’ye verilen silah yardımından rahatsız olduğunu bizzat kendisine söylediğini şu sözlere aktarmıştı: “Amerikan halkı ‘Biz vergileri bunun için mi veriyoruz, dolarlarımız bunun için mi gidiyor?’ diyor. Sayın Başkan bunu bana kendisi söyledi. 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı oldu. Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal