ABD İstanbul Başkonsolosluğu Görevlisi Topuz'a Hapis İstemi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, "FETÖ üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

10.03.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-12:27) ABD İstanbul Başkonsolosluğu Görevlisi Topuz'a Hapis İstemi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, "FETÖ üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı eski polis müdürleri ve askerlerin haricinde firari eski savcı Zekeriya Öz'le iletişim kurduğu iddiasıyla tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi istendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçeklleşen duruşmada, esasa yönelik fikirlerinin sorulduğu duruşma savcısı, mütalaasının hazır olduğunu dile getirerek, mahkemeye beyan etti.

Mütalaada, tutuklu sanık Metin Topuz'un, "silahlı terör örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Topuz'un, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve gizliliğin ihlali" suçlarından ise beraatinde karar kılmasının istendiği mütalaada, sanığın tutukluluğun devamına karar verilmesi talep edildi.

Topuz'un, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve gizliliğin ihlali" suçlarından ise 20 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal