''ABD Heyetinin Ziyareti FETÖ Soruşturması Açısından Çok Önemli''

Adalet bakanı ABD yargı makamlarının FETÖ'nun ölümcül darbe girişimi bağlantısıyla ilgili dijital verileri görmek istediğini söyledi.

05.01.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-15:48) ''ABD Heyetinin Ziyareti FETÖ Soruşturması Açısından Çok Önemli''

Adalet bakanı ABD yargı makamlarının FETÖ'nun ölümcül darbe girişimi bağlantısıyla ilgili dijital verileri görmek istediğini söyledi.

Türkiye adalet bakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD heyetinin Fetullah Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmanın parçası olarak Ankara'ya yaptığı ziyaretin gelişmelere katkı sağlayacağını belirtti.

Ankara’da gazetecilere konuşan Abdulhamit Gül, FETÖ’nün bir terörist grubu olduğunun kanıtladığını ve "ABD’nin bu konuda onay vermesinin önemli olduğunu" söyledi.

ABD delegasyonu FBI yetkilileri de dahil olmak üzere, ABD’nin Fetullah Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik bulguları tartışmak üzere Perşembe günü Ankara’ya geldi.

Gül, Türkiye'nin FETÖ terör örgütünü soruşturması için gerekli tüm belgeleri ABD'ye vermeye hazır olduğunu söyledi.

Gül, "ABD delegasyonunun tanık olduklarından sonra, ABD'nin [FETO] soruşturması farklı gelişmelere yol açacağını düşünüyorum." dedi.

Adli yardımlaşma doğrultusunda Türkiye'nin ABD'li yetkililere yardımcı olduğunu belirten Gül, "Bilgi sahibi olma isteklerini görünce ciddiye aldıklarını da gördük. 'Böyle diyorsun ama ben de gözümle göreyim' anlamında bu çok değerli." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili durumun ayrı bir mesele olduğunu, ancak ABD yargı makamlarının sonuçlarının da bunun üzerinde olumlu etkileri olacağını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal