ABD Heyeti Ankara'da, Kritik Görüşme Başlıyor

ABD yetkililerinden oluşan heyet, FETÖ ile ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni delillerdeki ilerlemeleri görüşmek üzere bugün ve yarın Ankara'da bulunacak.

03.01.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-12:39) ABD Heyeti Ankara'da, Kritik Görüşme Başlıyor

ABD yetkililerinden oluşan heyet, FETÖ ile ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni delillerdeki ilerlemeleri görüşmek üzere bugün ve yarın Ankara'da bulunacak.

Yapılacak görüşmeler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve destekçilerinin darbe girişimindeki rollerinin ortaya çıkarılması ve ABD’nin bir an önce harekete geçmesini sağlamak yönünden büyük önem taşıyor.

 

YENİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerin katılımıyla düzenlenecek Ankara’daki toplantıda, bugün ve yarın ABD’nin yeni FETÖ delillerine ilişkin yorumları dinlenecek.

ABD hükümeti, 18 eyalette FETÖ ile bağlantısı bulunan kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi suçlarına ilişkin yürüttüğü soruşturmalardaki son durum hakkında bilgi verecek.

ABD'de, 2013 yılında Kongre üyelerinin Azerbaycan'a yaptığı gezinin finansmanı ile ilgili yasaların ihlal edilmesinden sorumlu görülen ve Ağustos ayında Ermenistan'da tutuklanan Kemal Öksüz'ün, ABD'ye geri iade edilmesi son derece dikkat çekmişti.

Türk görevliler, Öksüz konusunun, FETÖ'nün ABD'de okul ve dernek gibi birçok kuruluşlar sayesinde işleri yasa dışı suçların ortaya çıkarılmasında ve ABD kamuoyunun ilgisini toplama noktasında önemli bir konu olabileceğini düşünüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI tarafından örgüt ile ilgili başlatılan soruşturmayı ciddiye aldığının altını çizerek, şüpheci yaklaştıklarını fakat bazı sonuçları görmeye başladıklarını belirtmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal