ABD Büyülelçilik Binasının Adresi Değişiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi ile Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in ismi Çukurambar Mahallesi’nde inşaası süren Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının olduğu 1478. Cadde’ye verilecek.

11.10.2018-10:55 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-10:43) ABD Büyülelçilik Binasının Adresi Değişiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ünlü Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in ismini Çukurambar Mahallesi’nde inşaası süren Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının olduğu 1478. Cadde’ye verecek.

İsim değişikliğine yönelik talebin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldiği ifade edildi. Eşi Emine Erdoğan ile geçen günlerde 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndan bulunmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz’la bir araya gelmişti. İlyasah görüşmeye yönelik “Kendisi beni Türkiye’ye çağırdı. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın ismini vermeyi düşündüğünü belirtti ve bizi sokağın açılışına çağırdı. Muhtemelen bu, bu yıl içerisinde olacak” demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal