ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı Olayının Peşini Bıraktı!

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı olayı sebebi ile Suudi Arabsitan'a silah satışının kısıtlanmayacağını ifade etti.

12.10.2018-12:44 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-12:33) ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı Olayının Peşini Bıraktı!

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması sebebi ile Suudi Arabistan'a silah satışını kısıtlamaya şimdilik hazır olmadığını ifade etti.

"SUUDİ ARABİSTAN 110 MİLYAR DOLARLIK MALZEME ALIYOR"

Washington Post'un aktardığına göre, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği açıklamada, "Bu kabul edilemez" diyen Trump, "Suudi Arabistan bizden 110 milyar dolarlık askeri malzeme alıyor. Bu da iş sahası meydana getiriyor. Gazeteci öldürdü diye onları cezalandırmayız." dedi.

TRUMP YARATILAN İŞ SAHASINDAN VAZGEÇMEYECEK

Suudi Arabistan dünyanın en önemli silah ithalatçılarından bir tanesi ve ithalatının büyük kısmını ABD'den yapıyor.

Kaşıkçı'nın akıbetini meydana çıkarmak istediğini ifade eden Trump, fakat silah satışı sayesinde elde edilen gelirden ve meydana gelen iş sahasından caymayacaklarını kaydetti.

Anlaşmaların iptal edilmesi durumunda Suudilerin Rusya veya Çin'den silah almaya başlayacağını ifade eden Trump, "İşler o aşamaya gelirse, konuyu ele almanın başka yolları var." ifadesini kullandı.

22 AMERİKALI SENATÖR YAPTIRIM TALEP ETMİŞTİ

Fakat 22 Amerikalı senatör Trump'a verdikleri mektupta, Cemal Kaşıkçı ile alakalı Küresel Magnitsky Yasası çerçevesinde resmi soruşturma açılmasını ve sorumlulara yaptırım uygulanmasını istemişlerdi.

Senatörlerin mektubunda, "Beklentimiz, kararınızı verirken Suudi Arabistan hükümetinin en üst seviye görevlileri ile alakalı ayrıntıları da dikkate almanızdır" dendi.

TRUMP 120 GÜN İÇİNDE KARAR VERECEK

Kanun çerçevesinde Trump'ın 120 gün içinde Kongre'ye rapor vermesi ve yaptırım hususunda karar vermesi lazım. Magnitsky Yasası, ABD Başkanının "ifade özgürlüğü hakkını kullanan bir şahsa dönük yargısız infaz, işkence ve diğer ağır insan hakları ihlalleri" şüphesinin olduğu durumlarda devreye giriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal