ABD Başkanı Trump, Çekilme Emrini Erdoğan ile Görüşürken Vermiş

ABD'nin Suriye'den çıkma kararı ile alakalı olarak ilginç bir detay ortaya çıktı. ABD Başkanı Trump çekilme emrini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda konuşurken vermiş.

21.12.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-11:27)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık'ta Fırat'ın doğusundaki PYD'ye dönük operasyonun "Birkaç gün içinde başlayacağı" doğrultusundaki açıklaması, hem Ankara-Washington hattında yoğun diplomatik akışı tetikledi; hem de ABD'yi diplomatik manada köşeye sıkıştırdı.

SÜREÇ BİR ANDA TERSİNE DÖNDÜ

ABD, bir hafta içinde, Suriye'nin kuzeydoğusunda yapılacak operasyonu "kabul edilemez" olarak tanımlama aşamasından ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetiyle beraber "Suriye'deki işlerinin bittiği" aşamasına geldi.

HER ŞEY 14 ARALIK'TAKİ GÖRÜŞMEYLE BAŞLADI

Türkiye, Fırat'ın doğusuna operasyon planlarken sürecin en kritik görüşmelerinden birini ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda gerçekleştirdi. 14 Aralık Cuma akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri görüşmede gene tercümanlar ve iki liderin kurmayları da bulundu.

TRUMP, TELEFON AÇIKKEN TALİMATI VERDİ

Erdoğan-Trump telefon konuşmasında ABD Başkanı, "Suriye'den çıkarsak siz kalan DEAŞ teröristlerini temizleyebilir misiniz?" diye sordu. Erdoğan, "Yaparız" cevabını verdi. Trump, "Tamam siz yapın" dedi; hemen ardından da "Bolton hatta mısın?" sorusunu sordu. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton "Buradayım" diye cevap verince Trump, "Çalışmalara başlayın" emrini verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal