92 Yaşında Evlilik Vaadiyle Dolandırıldı, 12 Bin Lirasından Oldu

Diyarbakır'da, 46 senelik eşi hayatını kaybettikten sonra evlendiği eşini de sekiz senelik evliyken kaybeden Şemsettin Çetinkaya (92), evlilik vaadiyle dolandırıldı.

06.08.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-15:18) 92 Yaşında Evlilik Vaadiyle Dolandırıldı, 12 Bin Lirasından Oldu
Yenişehir ilçesinde ikamet eden Şemsettin Çetinkaya'nın 46 senelik eşi Cemile Çetinkaya, 2008 senesinde yaşamını yitirdi. Çetinkaya, 2011 senesinde de Şaha Çetinkaya ile evlendi. Sekiz sene evli kaldığı Şaha Çetinkaya da 2019'da hayatını kaybetti. Tek başına yaşayan iki çocuk babası Şemsettin Çetinkaya'yı Kurban Bayramı'ndan iki gün önce kendisini Mahmut diye tanıtan bir şahıs cep telefonuyla aradı. Şanlıurfa'nın Çetinkaya'ya, Viranşehir ilçesinde 52 yaşında dul bir kadın olduğunu, isterse eğer bu kadınla evlenebileceğini dile getirdi. Teklife iyi bakan Şemsettin Çetinkaya, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Viranşehir'e giderek, telefonda konuştuğu şahısla bir araya geldi.

BAŞLIK PARASI İSTEDİLER

Kendisinden 15 bin lira 'başlık parası' istenen Çetinkaya, 12 bin lira verebileceğini dile getirdi. Eve çağrılan ve imam olduğu iddia edilen bir kişi aracılığıyla kıyılan dini nikahtan sonra Çetinkaya, üçü kadın üçü erkek 6 kişi ile beraber Yenişehir'deki evine gidip, 12 bin lirayı verdi.

Eve gidenlerden birinin acıktığını söylemesiyle markete giden Çetinkaya, eve geri döndüğünde kimse kalmamıştı. Zanlıların kendisiyle iletişim kurduğu telefon numarasını arayan Çetinkaya, cevap alamayınca dolandırıldığını fark etti. Emekli Çetinkaya, karakola giderek şikayetçi oldu.

'PERİŞANIM, MAĞDURUM'

İki eşini de kaybettiğini ve tek başına yaşamakta zorlandığını dile getiren Şemsettin Çetinkaya, şu ifadelerle yaşadıklarını anlattı:

'Bayramdan 2 gün önce telefon geldi. Arayan kişi, 'Ben sana bir hanım bulmuşum' dedi. Ben de nerede olduğunu sordum. Bana, 'Viranşehir'e gel' dedi. Pazar günü Viranşehir'e gittim. Orada bana kadını gösterdiler. 15 bin lira başlık istediler. Ben de 12 bin liram olduğunu söyledim. 'Peki' dediler. İmam diye bir adam getirdiler. Dini nikah yaptılar. Altı kişiyle bir arabaya bindik. Diyarbakır'a geldik. 'Paramızı ver' dediler. Ben de verdim. Sonra aç olduklarını söylediler. Ben de ekmek almak için markete gittim. Geri döndüm kimseyi bulamadım. Beni dolandırdılar. Kaçmış, gitmişler. Sonra ben de karakola gittim. Karakolda bana, güvenlik kameralarına bakacaklarını söylediler. Mağdurum, 92 yaşındayım. Tek bir adam. Ev de olsa sanki kabirdeyim, mezardayım. Tek başıma oturuyorum kimsem yok. Evladım var ama hepsi evlerindedir. Onun için perişanım, mağdurum.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal