9 Yaşındaki Hira Lösemili Çocuklar İçin Saçlarını Bağışladı!

Çorum'da Hira Demir isimli 9 yaşındaki çocuk lösemili çocuklar için saçını bağışladı. Geçen sene bu haberi televizyonda gören küçük Hira, 1 sene boyunca bunun için saçlarını uzattı.

09.11.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-16:39) 9 Yaşındaki Hira Lösemili Çocuklar İçin Saçlarını Bağışladı!

Hira Demir, geçen sene Lösemili Çocuklar Haftası sebebi ile basında yer alan haberlerden, bu hastalar için saç bağışı kampanyaları yapıldığını haber alınca ailesine kendisinin de bunda yer almak istediğini bildirdi.

Anne ve babasının kabul etmesinin sonrasında Hira'nın bir sene süresince uzattığı saçları, şehirdeki bir kuaför salonunda kesilerek peruğa çevrilmek üzere İzmir Profesyonel Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Derneğine (İZKUDER) yollandı.

Hira, yanındaki babası Gazi Demir ve saç kesimini gerçekleştiren kuaför, daha sonra maske takarak Lösemili Çocuklar Haftası sebebi ile bu hastalığa dikkati çekti.

Hira Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi hastası arkadaşlarına saçını bağışlamak için bir sene saçını uzattığını, sonunda hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Saç bağışına babasının desteğiyle karar verdiğini söyleyen Demir, "Arkadaşlarım arasında saçını bağışlayan bulunmuyor. Bu hususta arkadaşlarıma örnek olacağım. Umarım daha fazla kişi saçını bağışlar." dedi.

Erkek kuaförü baba Gazi Demir de kızının geçen sene televizyon seyrederken çocukların saçlarını kestirerek lösemili hastalara bağışladığını öğrendiğini, kendisine bunun sebebini sorduğunu anlattı.

Bu hususta bilgi verdiği kızına birkaç video seyrettirdiğini söyleyen Demir, "Bunun ardından kızım, saçlarını bağışlamaya karar verdi. Bu seneki Lösemili Çocuklar Haftası için saçlarını uzatarak bir sene bekledik. Bu saçlar, lösemili bir yavrumuza peruk olacak." sözlerini kullandı.

Kızının bir senedir neredeyse her gün kendisine "saçının ne zaman kesileceğini" sorduğunu söyleyen Demir, eşinin de kampanyaya destek vermek istediğini fakat saçının kısa olması sebebi ile bunun olmadığını bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal