86 Yaşında Coronavirüsü Yendi

Yeni tip coronavirüsü ve birden fazla kronik rahatsızlığı yenmeyi başaran 86 yaşındaki yaşlı kadın, hastalıkla mücadele eden diğer hastalara mooral verdi.

05.04.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 05.04.2020-14:31) 86 Yaşında Coronavirüsü Yendi

Birden fazla kronik rahatsızlığının yanı sıra bir süre önce yakalandığı yeni tip coronavirüsü (Covid-19) ilerlemiş yaşına rağmen yenmeyi başaran Resmiye Işık, virüsle mücadele eden diğer hastalara moral verdi.

Çin'in Vuhan kentinde meydana gelen ve dünyaya yayılan coronavirüs, Türkiye'de bugüne kadar 23 bin 934 kişide görüldü, 501 kişinin de yaşamını yitirmesi sebeb oldu. Coronavirüse yakalanıp amansız mücadeleyi yenenlerin sayısı ise bugün itibarıyla 786 olarak belirtildi.

Bunlardan birisi de Sakarya'da yaşayan ve hipertansiyon ile kalp ve akciğer rahatsızlıkları bulunan 86 yaşındaki Resmiye Işık oldu.

UMREDEN DÖNEN OĞLU VE GELİNİYLE TEMASTAN BULAŞTI

Işık'ın oğlu Cavit ve gelini Hülya Işık, Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitti.

Ülkeye 12 Mart'ta geri dönen Işık çifti, il sağlık müdürlüğü görevlilerince günlük takipleri yapılmak üzere evde gönüllü karantinaya başladı.

Bu sırada Resmiye Işık da umreden dönen oğlu ve gelinini ziyarette bulundu.

Işık çifti, bir süre sonra boy gösteren öksürük şikayetiyle 18 Mart'ta hastaneye gitti.

Burada yapılan testlerin "pozitif" çıkması üzerine Cavit ve Hülya Işık'ın hastanede tedavi altına alındı.

Işık çiftinin hastanede tedavileri devam ederken, öksürüğü artan Resmiye Işık, yakınları tarafından 22 Mart'ta hastaneye götürüldü.

Yapılan testin pozitif çıkması üzerine Işık da hastanede tedavi altına alındı.

Tedavilerinden sonra yapılan testlerin "negatif" çıkması üzerine Işık çifti 29 Mart'ta, Resmiye Işık ise 1 Nisan'da taburcu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal