81 İle Yeni Genelge Gönderildi! Lunapark ve Tematik Parklar Açılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgede, lunapark ve tematik parkların 6 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine başlayabileceği belirtildi.

04.07.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:20) 81 İle Yeni Genelge Gönderildi! Lunapark ve Tematik Parklar Açılıyor

Coronavirüs salgınıyla mücadale kapsamında birçok yer kapatılırken, kapatılan yerler kademeli olarak açılmaya başlanmıştı. İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği yeni genelge ile lunapar ve tematik partkların 6 Temmuz'dan itibaren açılabileceğini aktardı. Lunapar ve tematik parkların 6 Temmuz’dan itibaren, gezici olmamak (2020 Yılı içerisinde sadece bir yerde faaliyet göstermek) kaydı ile genelgede belirtilen kurallara uyarak faaliyetlerine başlayabilecekleri kaydedildi. 

Lunapark ve tematik parklarda uygulanması gereken tedbirler şu şekilde oldu:

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin "Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler" başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacak.

Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.

Giriş-çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. Girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve sırada durulması gereken alanlar sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacak.

Lunapark ve tematik parklardaki eğlence aralarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacak.

Personele, Covid-19’un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler hususunda eğitim verilecek.

Lunapark ve tematik parkların içinde bulunan mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere tabi olarak çalışacak.

Covid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı, işletmenin koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal