80 Ameliyat Geçiren Firdevs Tatar'ın Son Ameliyatı Gerçekleşti

Yüzü yandıktan sonra 80 ameliyat geçiren 15 yaşındaki Firdevs Tatar'ın yüzüne Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla vücudundan doku nakledildi.

24.09.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-16:03)

Şırnak'ta kendisi henüz çocukken meydana gelen yangında yüzü yanan ve yıllardır sağlıklı bir yüze kavuşmayı hayal eden 15 yaşındaki Firdevs Tatar'a, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 5 saat süren bir ameliyatla vücudundan doku nakli yapıldı.

15 Yaşındaki Firdevs Tatar Dün Ameliyat Geçirdi

Evlerinde meydana gelen yangın sonucu 9 aylıkken yüzü alev alan ve 15 yılda 80 ameliyat geçiren Tatar, Türkiye'nin ilk yüz ve ilk çift çene nakli operasyonlarını yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından dün ameliyat edildi. Yaklaşık beş saat süren operasyonda Tatar'a vücudundan doku nakli gerçekleştirildi. Yoğun bakım servisine alınan Tatar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastanın durumuna yönelik değerlendirmeleri şöyledir:

‘Yüzünün Tam Olarak Oturması İçin Biraz Zaman Var’

"Ameliyatta vücudunun diğer dokularını kullanarak yüzünü onarmak için uğraştık. Uzun bir ameliyat oldu, üst düzey bir ameliyattı ama sorunsuz ve güzel geçti. Şu an yoğun bakımda ama genel durumu gayet iyi. Bundan sonra birkaç küçük operasyon geçirecek. Şu anda Firdevs için önemli olan kaliteli bir cilde sahip olmaktı, bunun için uğraştık. Yüzünün tam olarak oturması için biraz zaman var. Firdevs de biz de yadırganmayacak bir yüz olsun istiyorduk, topluma girdiğinde ona bakılmasın, onun hakkında konuşulmasın istiyordu. Ameliyat bu yönde gerçekleşti. Cildini yenilemek için uğraştık."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal