8 Seçim Kaybeden Kılıçdaroğlu Rahat Durmuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8. seçim mağlubiyetini YSK'ya bağladı. 16 Nisan referandumuna itiraz eden Kemal Kılıçdaroğlu kararı AHİM'e taşıyacağını söyledi.

04.05.2017-09:11 - (Son Güncelleme: 04.05.2017-09:15) 8 Seçim Kaybeden Kılıçdaroğlu Rahat Durmuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam çıkmış olduğu canlı yayında soruları cevaplandırdı.
Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: YSK’ya suç duyurusunda bulunacağız. Bir yargıcımız düzgün bir şey yazmış. Ancak diğerleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yasalar açık bir şekilde ihlal olmuştur. Bunu anlamak için illaki hukuk okumak gerekmiyor. Akıl sahibi olan herkes bunu rahatlıkla anlayabilir. Seçim kurulu almış olduğu kararda diyor ki; mühürü olmayan zarf geçersiz oydur. Bu konu bu kadar açıktır.

''SEÇİM SONUÇLARINI AHİM'E TAŞIYACAĞIZ''

Türkiye’de yapılan 16 Nisan referandum sonuçlarını AHİM’e taşıyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: Biz referandum sonuçları için AHİM’e gideceğiz. Verilen kararı bu yolla tescil etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde AHİM’e bir başvuru olacak.

''YASALARI ÇİĞNEDİLER''

16 Nisan’da sandıklardan Hayır oyu çıktığını tüm dünya görmüş olacak. Biz Evet oyunu kabul etmiyoruz. Çünkü YSK kararı meşru değildir. Ben eminim yüzde yüz Hayır oyu çıkmıştır. Yasaları çiğneyerek Evet’i galip çıkardılar. Bu olay kesinlikle kabul edilemez. Hayır oyunun çıkacağın biliyorlardı. Ancak kurdukları tezgâh ile Evet oyunu çıkardılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal