7 Zorunlu Durum Haricinde Özel Araçla Şehirler Arası Yolculuğa İzin Verilmeyecek

İçişleri Bakanlığı'nın 81 şehrin valiliğine yolladığı "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelgede, sınırlama olan gün ile saatlerde, yedi zorunlu durum haricinde özel araçla şehirler arası yolculuğa izin verilmeyeceği belirtildi.

01.12.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-11:54) 7 Zorunlu Durum Haricinde Özel Araçla Şehirler Arası Yolculuğa İzin Verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan kovid-19 vakalarının değerlendirildiği Kabine toplantısının akabinden alınan yeni önlemleri açıkladı. Bu çerçevede, yalnızca hafta sonu uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı bugün itibariyle hafta içi de uygulanacağı bildirilirken, sınırlama olan gün ile saatlerde zorunlu durumlarda özel araçla şehirler arası yolcuğun nasıl yapılacağını vatandaşlar merak etmeye başladı.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZNE TABİ OLACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan, "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelgede şehirler arası yolculukla alakalı merak edilen ayrıntıya da yer verildi. Genelgede, sınırlama olan gün ile saatlerde zorunlu durumlarda özel araçla şehirler arası yolculuk izne tabi olacağı kaydedildi.

HANGİ DURUMLARDA SEYEHATE İZİN VERİLECEK?

Sokağa çıkma yasağı getirilen zaman ve günlerde (hafta içi ile hafta sonunda uygulanacak) aşağıdaki zorunlu durumlarda şehirler arası yolculuklara izin verilecek. Zorunlu hal sayılan yedi durum:

1-)Tedavi gördüğü hastaneden taburcu olarak asıl ikametine gitmek isteyen, doktor raporuyla sevk olan ve/veya daha öncesinden alınmış doktor randevusu ve/veya kontrolü olan,

2-)Kendisi ya da eşinin, vefat eden 1. derece yakınının veya kardeşinin cenaze törenine katılmak için ya da cenaze nakil işlemine refakatçi olan (en çok dört kişi),

3-)Olduğu kente son beş gün içinde gelmiş olmakla beraber konaklayacak yeri olmayıp ikamet adreslerine geri dönmek isteyen (beş gün içinde geldiği araç plakası, yolculuk bileti, seyahatini gösteren başka belge, bilgi ile ibraz eden kişiler),

4-)ÖSYM aracılığıyla bildirilen ve öteki merkezi sınavlara katılacak olanlar ile refakatçileri,

5-)Askerlik hizmetini bitirerek ikametlerine geri dönmek isteyen,

6-)Özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

7-)Ceza infaz kurumlarından özgür bırakılan,

NASIL SEYAHAT İZNİ ALINIR?

Şahıslar, yukarıda ifade edilen durumların varlığı durumunda toplu ulaşım araçlarıyla ya da İçişleri Bakanlığına ait E­BAŞVURU ile ALO 199 sistemleri üzerinden veya Valilik/Kaymakamlıklara direkt başvurarak Seyahat İzin Kurullarından izin almak koşuluyla özel araçları ile yolculuk yapabilecekler.

DİĞER KISITLAMADAN MUAF OLUNAN DURUMLAR

Yukarıda aktarılan mazeretleri olmayan şahısların şehirlerarası yolculukları da ancak toplu ulaşım araçları (uçak, tren, otobüs, gemi vb.) kullanılarak mümkün olacak. İşi ile alakalı illiyetini belgeleyen toplu taşıma araçlarının çalışanları ve şehirlerarası yolculuk yapacağı bilet, rezervasyon kodu gibi ile ibraz eden şahıslar sokağa çıkma sınırlamasından muaf tutulacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehrin valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" hususlu genelge yollandı. Yeni bir karar verilinceye del hafta içi 21.00-05.00 saatleri arası, hafta sonu cuma saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma sınırlaması uygulamada olacak. Yeni tedbirler çerçevesinde ilk sokağa çıkma sınırlaması bugün 21.00'de başlayarak çarşamba sabah saat 05.00'te sona erecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal