7 Yaşındaki Çocuğun Katiline İyi Hal İndirimi

Ceylanpınar ilçesinde, Yağmur Özaydın'ı başını taşla ezerek, öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Bayluğ, 'iyi hal' indirimiyle 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

25.11.2020-23:02 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-22:58) 7 Yaşındaki Çocuğun Katiline İyi Hal İndirimi

Şanlıurfa'da, ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Yağmur Özaydın, 15 Kasım 2012 tarihinde Taşlıyaylak Mahallesi'nde kayboldu.

Eve gelmeyen ve ailesinin ihbarı üzerine güvenlik güçleri tarafından aranan Özaydın, 2 gün sonra mısır tarlasında yarı çıplak halde, başı taşla ezilerek, öldürülmüş bulundu.

Soruşturma başlatan güvenlik güçleri, cinayetin ardından mahalleden taşınan Yusuf Bayluğ ile kardeşi U.B.'yi, 2013 yılının Aralık ayında Bursa'da gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen 2 kardeş, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'İYİ HAL İNDİRİMİ VERİLDİ'

60 yıl hapis cezası verilen Yusuf Bayluğ'un cezası, daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulanarak, 35 yıla düşürülürken, diğer sanık U.B.'nin ise beraatine hükmedildi. Yağmur Özaydın'ın ailesinin avukatı iyi hal indirimine itiraz edeceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal