65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller

Koronavirüs her geçen gün etkilerini artırmaya devam ederken kısıtlamalar arka arkaya geldi. 65 yaş ve üstü için birçok şehirden kısıtlamalar getirildi. Peki, 65 yaş sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? 65 yaş üstü kısıtlama olan iller hangileri? İşte yanıtı...

08.09.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-10:24) 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller

Çin'den dünyaya yayılan ve Mart ayından bu zamana kadar etkisini her geçen gün artıran koronavirüs salgını kapsamında bazı illerin valiliklerinden karar yayınlandı. 65 yaş ve üstü vatandaşların pazar, düğün ve toplu taşıma araçlarına binmesine kısıtlama getirildi. Arka arkaya alınan kararların ardından 65 yaş sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? 65 yaş üstü kısıtlama olan iller hangileri? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

İZMİR

İzmir'de 65 yaş ve üstü vatandaşların market alışverişlerini sabah 10.00-12 saatlerinde yapması kararı alınırken birinci derece yakınlar hariç düğün gibi toplu etkinliklere katılması yasaklandı. Toplu taşıma araçlarını ise 10.00-16.00 saatleri arasında kullanabilecekler.

KOCAELİ

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Covid-19 İl Değerlendirme Toplantısı'nda 65 yaş ve üzeri vatandaşların 6.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında toplu ulaşımı kullanmasını yasakladı. Hastaneden taburcu olan, doktor randevusu olan, birinci derece yakınının cenazesine katılması ve il dışına gelip kendi yaşadığı şehre dönmesi için toplu taşıma kullanmasına izin verilecek.

ÇANKIRI

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, kısıtlama kapsamında 'Kendilerini daha iyi koruyabilmemiz için saat 11.00'den sonra 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın pazar yerlerine girişleri yasaklanmıştır. Nikah işlemleri, düğün törenleri öncesinde yapılacak olup, düğün sırasında nikah kıyılmayacaktır. Şehir içinde yer alan piknik alanlarında mangal yakılmasının yasak olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Kendimiz ve sevdiklerimiz için lütfen kurallara uyalım. Kaybettiklerimizi geri getiremeyiz ancak yeni kayıpları alacağımız tedbirlerle engelleyebiliriz.' dedi.

BURSA

Bursa'da 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını 08.00-10.00 ve 16.30-19.30 saatlerinde kullanması yasaklandı. 08.00- 14.00 saatlerinde pazara gidebilme hakkı verilirken birinci derece akraba dışında düğün, nişan, nikah, sünnet gibi toplu etkinliklere katılmaları yasaklandı.

KAYSERİ

Kayseri'de 65 yaş ve üstü vatandaşların kına, düğün, nişan, sünnet ve mevlit gibi etkinliklere katılması tamamen yasaklanırken 10.00-17.00 saatlerinde toplu taşıma kullanma hakkı verildi.

SİİRT

Siirt'te düğün, kına ve nişan gibi toplu etkinliklere 65 yaş üstü ve 15 yaş ve altı çocukların katılması yasaklandı.

ERZİNCAN

Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi koronavirüs kapsamında şu kararları aldı:

1- İlimiz genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın pazar yerlerine, düğün merasimlerine ve cenaze törenlerine katılmalarının yasaklanmasına.

2- İlimiz genelinde sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltmak adına taziye merasimlerinin yasaklanmasına.

3- Düğün (gelin alma, kına vs. dâhil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin 20:00 ile 22:30 saatleri arasında yapılmasına.

4- Düğün, nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerde havai fişek kullanımının yasaklanmasına.

5- İlimiz genelinde korona virüs vaka sayısındaki artış nedeniyle acil olmayan, hayati tehlikesi bulunmayan (aciliyet durumu hekim tarafından değerlendirilmek kaydıyla) elektif-cerrahi girişimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine.

Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

OSMANİYE

Sokak düğünlerine ve insanların yoğun olarak bulunduğu zaman ve mekanlarda yer almalarına kısıtlama getirildi. Valilikten, 'Düğünlerde müzik yayınlarının en geç saat 23.00'te son bulması, gündüz sokak ve köy düğünlerinin en fazla 3 saatte sonlandırılması, akşam sokak ve köy düğünlerin ise en fazla 2 saatte sonlandırılması, bu düğünlerde toplu yemek verilmesinin sınırlandırılmasına ve mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için uygun ve mümkün olması halinde okul bahçelerinin tahsis edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.' açıklaması yapıldı.

KİLİS

Kilis İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs kapsamında şu kararları aldı:

'Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakınları haricinde annesi, babası, kardeşi, anneannesi, babaannesi, 65 yaş ve üstü kişilerin, düğün, kına, nişan, nikah, sünnet merasimi etkinliklere katılmalarının yasaklanmasına, alınan karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi'

GİRESUN

Giresun'da 65 yaş ve üstü vatandaşların 18 Ağustos 2020 tarihinden itibaren toplu taşımayı 07.00-10.00 ile 16.00-18.30 saatleri arasında yasakladı. Düğün gibi toplu etkinliklere ise 1 saat katılma hakkı verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de düğünlerin süreleri 3 saate indirildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşların birinci derece akrabalarının merasimleri dışında etkinliklere katılması yasaklanırken pazar yerlerine 16.00-20.00 saatlerinde girmesi yasaklandı.

ŞANLIURFA

65 yaş ve üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında yasaklandı.

VAN

65 yaş ve üstü vatandaşların düğün ve kına gibi toplu etkinliklere katılması yasaklandı.

YALOVA

Sabah 9:00 ve akşam 21:00 saatlerinde 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirildi.

ELAZIĞ

65 yaş ve üstü vatandaşların birinci derece yakınlarının dışında düğün, kına ve sünnet gibi toplu etkinliklere katılması yasaklanırken pazar yerlerine saat 11:00'dan itibaren girecekler.

KÜTAHYA

65 yaş ve üstü vatandaşlar hafta sonları 12.00 -19.00 afta içi 16.00-19.00 saatleri arasında belirlenen sokak ve caddelere gidebilecek. 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar belirlenen saatler dışında dışarı çıkamayacak.

ANTALYA

Antalya'da alınan yeni karar göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar saat 10:00-17:00 saatleri arasında maske takmak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak dışarı çıkabilir. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, her gün 06:00-24:00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabiliyorlardı. Bu saatler 10:00-17:00 olarak değiştirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmakta olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını, aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasın karar verildi. 65 yaş ve üzeri doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına kararlaştırıldı.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal