6 Yıl Boyunca Eski Eşinden Haksız Nafaka Alan Kadın, Aldıklarını İade Edecek

İstanbul'da seneler önce boşanan bir çift arasında meydana gelen nafaka tartışması mahkemeye taşındı. Eski eşinin tekrar evlendiği halde 6 sene süresince haksız biçimde nafaka aldığını iddia eden koca dava açtı. Mahkeme açılan davayla alakalı kararını verdi.

12.07.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-09:15) 6 Yıl Boyunca Eski Eşinden Haksız Nafaka Alan Kadın, Aldıklarını İade Edecek

İstanbul'da ikamet eden bir çift seneler önce anlaşmalı olarak boşandı. Anlaşmaya göre koca boşandığı eşine aylık 100 dolar nafaka vermeyi kabul etti. Boşanmanın sonrasında bir süre sonra kadın tekrar evlendi. Bu durumdan haberi olmayan eski koca ise 6 sene süresince nafaka vermeye devam etti.

MAHKEMEYE BAŞVURDU DAVA AÇTI

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın aktardığına göre eski eşinin evlendiğini haber alan koca soluğu mahkemede aldı. Ödediği nafakanın kaldırılmasını ve eski eşine 6 sene süresince verdiği nafaka miktarının iade edilmesini talep etti.

NAFAKAYI İADE EDECEK

Aile Mahkemesi, kadının tekrar evlendiği tarihte yoksulluk nafakasının kendiliğinden ortadan kalktığını söyledi. Mahkeme, eski koca tarafından 6 sene süresince verilen yoksulluk nafakasının da iadesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal