6 Adımda Oy Kullanma Rehberi

24 Haziran seçimlerine artık çok az bir süre kaldı. YSK'da oy verme işleminde bir aksaklık olmaması için 6 adımda nasıl oy kullanılacağını açıkladı. İşte o 6 madde.

22.06.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-15:16) 6 Adımda Oy Kullanma Rehberi

Seçmenin oy kullanma işlemini yapacağı 6 adım şu şekilde:

1 - Seçmenler öncelikle nerede ve hangi sandıkta oy vereceğini öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline gelmeyenler, YSK’nin internet sayfasından, e-devlet kapısından yada Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy vereceği yer ve sandık numarasına bakabilecek.

2 - Seçmenlerin oy kullanma günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını olan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi kurumlar tarafından verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı üyelerine verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini şüphe olmayacak şekilde ortaya çıkaran resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında götürmesi lazım.

3- Cep telefonu, fotoğraf yada film makinesi gibi görüntü kaydeden yada haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy kullanma yerine gidilmesi yasak olacak. Bu tarz cihazların oy kullanma işlemi bitmesinin ardından iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması lazım.

4 - Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak yada bağımsız aday için ayrılan kısımdan dışarı taşırmadan “TERCİH” yada “EVET” mührünü basarak oyunu verecek.

5 - Oyun geçerli olması için “TERCİH” yada “EVET” mührü haricinde oy pusulalarının hiçbir tarafına imza atılmaması, işaret bırakılmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir biçimde katlanıp zarfa konulması lazım. Zarfa pusulalar haricinde bir şey konulmayacak.

6 - Seçmen, zarfı sandığa atmasının ardından sandık seçmen listesinde isminin olduğu yerin karşısına imza atacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal