59 Yabancı Terörist Savaşçı Sınır Dışı Edildi!

Süleyman Soylu, kasım ayının başında yaptığı açıklamada, yabancı ülkelerin, DEAŞ mensuplarını vatandaşlıktan çıkarmak suretiyle kabul etmeme yoluna gittiklerine dikkat çekmişti.

04.12.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-11:27)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kasım ayının başında yaptığı açıklamada, yabancı ülkelerin, DEAŞ mensuplarını vatandaşlıktan çıkarmak suretiyle kabul etmeme yoluna gittiklerine dikkat çekmişti.

Bakan Soylu, "Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın', bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur. Ben ne yapayım senin teröristini, nerede, nasıl tutayım? Diyelim ki cezaevinde bir müddet tuttum. Adam cezaevinden çıktı. Senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim? Senin teröristini nerede bulundurayım veya hangi ülke tutsun?" demişti.

Bakan Soylu'nun bu açıklamalarından sonra yabancı terörist savaşçıların iadelerine 11 Kasım'da başlandı.
Türkiye, iadelerde ilk gün, biri ABD'li, biri Alman, biri Danimarkalı 3 teröristi iade ederek muhataplarına önemli bir yanır sundu. Uluslararası hukuktaki 3 ayrı iade yolu ele alınarak muhataplara mesaj verildi. Bir terörist, "deport" olarak adlandırılan yolla doğrudan vatandaşı olduğu ülkeye geri gönderildi, diğerinin Türkiye'deki yargılanmasının sona ermesinin ardından adli süreç işletilerek ülkesine sevk edildi, bir diğer terörist ise üçüncü ülke hakkını kullandı.

Kısacası bu yöntemlerle muhataplara, "Hangi yol olursa olsun, DEAŞ'lılar iade edilecek" mesajı verildi.

59 YTS SINIR DIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı, 11 Kasım'dan bugüne kadar 59 yabancı terörist savaşçının sınır dışı edildiğini kaydetti.

8 BİN 922 YTS'NİN ÜLKEYE GİRİŞİ ENGELLENDİ
Yurt içindeki operasyonlarda da 2016-2019 arasında toplam 1058 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerince son iki yılda terör örgütü DEAŞ'ın 5 eylem girişimi önlendi. Bu yıllarda, yabancı terörist savaşçı olduğu değerlendirilen 8 bin 922 kişinin de ülkeye girişi engellendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal