500 Mülteci Bolu'dan Edirne'ye Yola Çıktı

Bolu'da yaşayan düzensiz göçmenler, sınır kapılarının açılmasıyla birlikte Edirne sınırına doğru harekete geçti. Farklı uyruklardan 500 düzensiz göçmen, otobüslere binerek Edirne'ye doğru yola çıktı.

29.02.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-16:44) 500 Mülteci Bolu'dan Edirne'ye Yola Çıktı

Sınır kapılarının açılmasıyla birlikte düzensiz göçmenler Avrupa hayaliyle sınıra doğru hareket etmeye başladı. Bolu'da ikamet eden farklı uyruklu 500 düzensiz göçmen bindikleri otobüslerle Edirne sınırına doğru yola çıktı. Bolu Otogarına giden düzensiz göçmenlerin bir kısmı kendileri bilet aldı. Durumu olmayanlar ise Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslere bindi.

Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, göçmenleri yolcu etmek için Bolu Otogarına gitti. Burada açıklamalarda bulunan Özdemir, "Ne yazık ki ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Şehitlerimizin ardından Belediye Başkanımız Tanju Özcan, ilimizde yaşayan göçmenler ve özellikle Suriyelilerle ilgili yapmış olduğu Bolu'dan Edirne'ye kadar gitmek isteyen göçmenlerin ücretsiz taşınması vaadini, dün geceden itibaren gerçekleştiriyoruz. Anlaştığımız firma ile birlikte peyderpey gönderiyoruz. 40 kişilik olan en büyük grubumuz şu an burada, Edirne'ye doğru yola çıkacağız. Dün akşamdan itibaren gelen herkesi bekletmedik. Bize talepte bulunan, muhtarlıklara gelen, göçmenler ve özellikle Suriyelileri taşımaya devam ediyoruz. Şu anda da ben göçmenlere hayırlı yolculuklar demek için buradayım. Avrupa hedefleri vardı, inşallah hedeflerine ulaşırlar. Şu ana kadar biz, 200 göçmen gönderdik. Yetkililerden aldığım rakam 500'ün üzerinde." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal