500 Milyon Dolarlık Binaları 1 Liraya Vermiş

Şişli'de eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün 500 milyon dolarlık binaları 1 liraya vakfa devretmesinin sonrasında yeni belediye başkanı Hayri İnönü kararın iptali için mahkemeye başvurdu.

17.07.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-12:21) 500 Milyon Dolarlık Binaları 1 Liraya Vermiş

Şişli Belediyesi'nde 500 milyon dolar değerindeki binaları İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında veren kararı mahkeme durdurdu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, değeri 500 milyon doları bulan binalar için harekete geçti. Vakfa verilen binalar için dava açan İnönü, devir yapılan binaların listesini oluşturdu.

9 BİNAYI VAKFA DEVRETMESİ MAHKEMELİK OLMUŞTU

Sembolik devri gerçekleştirilen binalarla alakalı Sabah'a açıklamalar yapan İnönü, "Bu devir bizim sosyal belediyecilik mantığı ile uyuşmuyor. 9 binanın Şişli halkına verilmesi için mücadelemi devam ettireceğim" diye konuştu. Eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün, belediyenin Esentepe'de yer alan binasının da içinde yer aldığı 9 binayı 1 TL'ye vakfa vermesi mahkemelik olmuştu. Sarıgül'ün ardından koltuğa geçen İnönü, kararın iptali için mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararının çıkmasını sağladı. Mahkeme hukuksuz devir işleminin tahsisini iptal etti.

DEVİRLER SORUNLU

İstanbul'un gayrimenkul bakımıdnan en değerli bölgesi Şişli'de yer alan 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında veren karar gene gündemde. 2014'te belediye başkanlığına gelen İnönü karara itiraz etti. İnönü, " Okmeydanı, Esentepe, Maslak, Ayazağa gibi bölgelerde devirleri gerçekleştirilen binalar tüm Şişli halkınındır. Bazı binalar kiraya verilmiş. Örneğin 2012 kayıtlarda satılmış gözüken Okmeydanı'ndaki 5 katlı bina özel bir eğitim kurumuna kiraya verilmiş. Kolejin sahibi Kağıthane'de ikamet eden eski bir öğretmen görünüyor. Yaptığımız incelemelerde binaların işletmesi, devirleri ve mevcut halleri problemli. İnanılmaz bir rant var. Bu ranttan Şişli halkının faydalanması için mücadelemi sonuna dek devam ettireceğim. Meclis üyeleri çoğunluğu eski belediye başkanında olduğu için mahkeme kararına karşın, devri tekrar meclise taşıyıp oy çokluğuyla geçirdiler" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal