50 Yıldır Bıyıklarını Kesmeyen Horasanlı Pala'nın Bıyıkları 1,5 Metreyi Geçti

Erzurum'un Horasan ilçesinde berberlik yapan Horasanlı Pala lakaplı Hacı Muhammet Kırbaç, tam 50 senedir bıyıklarını kesmiyor. Kaybettiği eşinin bıyıklarını çok sevdiğini söyleyen Kırbaç'ın bıyıkları 1,5 metreyi geçmiş durumda.

09.04.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-11:38) 50 Yıldır Bıyıklarını Kesmeyen Horasanlı Pala'nın Bıyıkları 1,5 Metreyi Geçti

Erzurum'un Horasan ilçesinde berberlik yapan, 50 senedir bıyıklarını kesmeyen, 'Horasanlı Pala' takma adlı Hacı Muhammet Kırbaç (75), 1,5 metreden uzun bıyıklarıyla görenlerin ilgi odağı oluyor.

BIYIK UZATMAYA 25 YAŞINDA BAŞLADI

Horasan'da, oğluyla beraber berberlik yapan, 5 çocuk ve 36 torun sahibi Hacı Muhammet Kırbaç, ilçeye gelip, kendisini görenlerin dikkatini çekiyor. Şu an 1,5 metreyi bulan bıyıklarını senelerdir kesmeyen 'Horasanlı Pala' takma adlı Hacı Muhammet Kırbaç, düzenli olarak bakım yaptığını ifade etti. Bıyık uzatmaya 25 yaşında başladığını aktaran Kırbaç, 'Türkiye Bıyık Şampiyonluğu' olduğunu söyledi.

"MESLEĞİM BERBERLİK OLMASAYDI..."

Yitirdiği eşinin bıyıklarına olan sevgisini bildiği için kesinlikle kesmeyi düşünmediğini söyleyen Kırbaç, "Belli aralıklarla bitki karışımları kullanarak, dökülmemesini, canlı ve parlak kalmalarını sağlıyorum. Mesleğim berberlik olmasaydı bıyığın bakım masraflarının altından kalkamazdım. Tabi bazı özel ilaçlar da var kendimin yaptığı. Onun sırrını kimseye vermem; çünkü rakiplerim var. Bıyıklarımı ölene dek kesmeyi düşünmüyorum. Bu da benim servetim; çünkü bıyıklarım sayesinde ünlü oldum. Herkes ilgi gösteriyor ve gelip fotoğraf çekinmek istiyor. İş yerim hemen ana yol üstünde. Erzurum'dan Kars'a, Ağrı'ya, Van'a gidenler gelip, benimle fotoğraf çektiriyor. Bunu parayla yapamazdım" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal