5 Yaşındaki Suriyeli Çocuğu 43 Defa Bıçaklayarak Öldüren Sanığın Cezası Açıklandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde 5 yaşındaki Suriyeli çocuğu 43 defa bıçaklayarak öldüren zanlı hakkında karar verdi. Zanlı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

03.05.2019-09:27 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-15:24)

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Mersin'in Erdemli ilçesinin Kızkalesi Mahallesi'ne yerleşen Derviş Ailesi'nin en küçük çocuğu 5 yaşındaki Muhammed'in cesedi, 19 Eylül 2017'de sahil kesimindeki duşakabinde bulundu. Otopside vücudunun farklı yerlerine aldığı 43 bıçak darbesi ile hayatını kaybettiği tespit edilen Muhammed'in cenazesi gözyaşları arasında Mersin'de toprağa verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

DHA'nın haberine göre cinayetin sonrasında katil zanlısı olarak gözaltına alınıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderilen sanık Alican Kart hakkında, 'çocuğa veya beden ve ruh açısından kendisini savunamayacak haldeki kişiyi öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile Mersin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"O KADAR BIÇAKLARKEN NASIL DAYANDI?"

Sanık Kart, davanın 7'nci duruşmasında son defa hakim karşısına geçti. Duruşmaya Muhammed'in annesi Ramia ile taraf avukatları katıldı. Oğlunun fotoğrafını göstererek sanığın en ağır biçimde cezalandırılmasını talep eden acılı anne, "Artık sabrım kalmadı. O kadar bıçaklarken nasıl dayandı?" diyerek gözyaşı döktü

"ARKADAŞLARINI SUÇLADI"

Son sözleri sorulan katil zanlısı ise arkadaşlarını itham ederek, "Her şeyi uyuşturucunun etkisi altında yaptım. Küfür edince bıçakladım. Halisülasyon görüyordum. Ben alkol, uyuşturucu kullanmazdım. Arkadaşlarım nedeniyle başladım. Onların da yargılanmasını talep ediyorum. Uyuşturucuyu onlar içirdi" dedi. Kararını duyuran mahkeme heyeti, sanık Alican Kart'ı, 'çocuğa veya beden ya da ruh açısından kendisini savunamayacak halde olan kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal