5 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismar Olayına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı El Attı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Küçükçekmece'deki skandal olayla ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık olayın sonuna kadar takipçisi olacağını açıkladı.

24.04.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:46) 5 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismar Olayına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı El Attı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Küçükçekmece'deki skandal olayla alakalı yaptığı açıklama şu şekilde;

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki yavrumuzun yaşadığı feci olay millet olarak hepimizi derinden sarsmış, yaralamış ve üzmüştür.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, şiddet ve istismar başta olmak üzere çocuklara yapılan her türlü insanlık dışı muamele ile mücadele etmeye ve bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.

Küçük çocuğumuzun istismara uğradığı ile alakalı haberlerin hemen sonrasında, İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen izlenmiş, İl Müdürlüğü birimleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile konuşmuş ve aileye destek olmuştur.

Gerekli tıbbi ve adli işlemlerin başlatıldığı olayda, çocuğumuz hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5/1a maddesi gereği Danışmanlık Tedbir Kararı ve 5/1 d maddesi gereği Sağlık Tedbir Kararı istenmiştir.

Aile, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetlerinden de faydalanılacaktır.

Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek verilecek, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımız tarafından izlenecektir.

Olayın faalinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal