5 İlde İmar Yolsuzluğu Operasyonu: 13 Tutuklama

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Aydın merkezli 5 ilde gerçekleştirlen operasyonlarda 13 kişi tutuklandı.

04.05.2019-17:50 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-17:40)

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin tarafından Aydın merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan iki kişiyle beraber şüpheli sayısı 66'ya çıktı.

Aydın ve yakınındaki illerde hazineye ait denize yakın kıymetli araziler üzerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü'nde görev yapan kamu personeli, mahalle muhtarları ve harita mühendisleri aracılığıyla usulsüz işlemlerin yapıldığına ilişkin, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'na ihbarlar yapılması neticesinde soruşturma başlatıldı.

Gerçekleştirilen ilk operasyonda 49 şüpheliye işlem yapılırken, bu şüphelilerden aralarında ikisi eski muhtar 8'i Nitelikli Dolandırıcılık suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine konuldu. 37 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

6 İLDE 15 KİŞİ YAKALANDI

Devam eden çalışmalar doğrultusunda, 30 Nisan'da, suç işlemek için örgüt kurmak, rüşvet almak-vermek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Ankara, İzmir, Aydın, Mardin, Mersin ve İstanbul'da 15 kişi yakalandı.

1 Mayıs'ta gerçekleştirişen son operasyonda ise biri Didim Milli Emlak Müdürlüğü'nde görevli memur olmak üzere iki şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde bugüne kadar hakkında işlem yapılan 66 kişiden 13'ü tutuklanırken, 45 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal